keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Se murtui sittenkin

Tunsin sen jo maanantaina valtuustoinfossa.
Näin ja kuulin sen eilen kaupungintalolla viettäessäni siellä pitkän päivän.

Elämyksen ylivoimainen linnake on sittenkin murtunut.

Se tihkui eilen jo viesteinä, huhuina ja kommentteina.
Se luki tänään päivän lehdessä.

Viime hetken paniikkiviritystä pukkaa. LU 10.12.2014

Se on sitten vielä ihan eri asia mihin katastrofiin valtuusto illalla päätyy. Mutta tämä otsikko kruunasi jo henkisesti osaltani kaiken. Rohkea, ajoittain kovin yksinäinenkin julkinen taistelu on kannattanut. Olen tehnyt sen mihin oma järkeni, harkintani ja vastuuntuntoni on minut pakottanut.

Julkisestihan vain muutama poliitikko (3) on uskaltanut ottaa kantaa asiaan, mutta se on pitänyt uskaltaa tehdä. Pinnan alla nimittäin on kuohunut ja kiehunut. Minä tiedän, koska olen saanut niin paljon yhteydenottoja sen jälkeen kun astuin mielipiteineni julki. Hyvä, että saatiin kansi sen kattilan päältä edes raolleen. Tervettä ja asiallista paineen purkua.

Todella iso kiitos ja kumarrus myös kaikille aktiivisille kansalaisille, jotka olette mielenne ilmaisseet eri paikoissa (lehdessä, netissä, suorina kontakteina).


Mitäköhän kompromissoehdotus oikeasti tarkoittaa?

Kokoomuksen suunnalta on siis tulossa esitys, jossa vaaditaan yksityistä rahaa kaivoshankkeeseen. Esitys saattaa olla pelkkää silmänlumetta sisimmiltään, mutta silti. Se murtui.

En ole nähnyt esityksen yksityiskohtia vielä, mutta siihenhän pitää sisältyä se, että jos yksityistä rahaa ei löydy, hanke tyssää siihen. Tällä selkeällä toteamuksella saadaan:

a) puuhastelijoille oikea motivaatiotaso ja
b) tehdään selväksi se, että tässä heitetään satoja tuhansia euroja Kankkulan kaivokseen tietämättä ollenkaan jatkosta. Tämä jutun hurjasteleva juoni pitää tehdä selväksi sekä päättäjille että kuntalaisille.

Kompromississa halutaan kuitenkin perustaa yhtiö saman tien ja sellaisena kuin on esitetty. Se, että
Oikea suunta, ihan kiva yritys.
Ei tosin riittävä.
LU 10.12.2014
alkupääoma tiputetaan  miljoonasta 400 000:een ei tarkoita oikeasti mitään, koska yhtiöhän ottaa sitten vaan 600 000 enemmän velkaa ja muita takaajia kuin veronmaksaja niille veloille tällä hankkeella ei ole!

Jos siis kyseessä on pelkkä "velliä pussissa" -tyyppinen esitys ja jonkin sortin sumuverhon viritys, mikä ei oikeasti muuta Elämyksen edellytyksiä ja perussopimusta, minä en sille tietenkään lämpene. Mutta ihan hauska yritys ja sinänsä aivan oikean suuntainen!


Olen ensisijaisesti valmisteluun palauttamisen kannalla

Itse tulen olemaan ensisijaisesti asian valmisteluun palauttamisen kannalla. Etsitään ensin se yksityinen raha, suunnitellaan ensin kunnon elämys ja hoidetaan ensin "pikkuasiat" kuntoon kuten se, että kun toisen maalle aiotaan rakentaa, niin varmistetaan nyt ensin edes se, että suostuuko maanomistaja vuokraamaan meille sen alueen. Ja millä hinnalla.

Demokratian vaaliminen on kannattanut. On saatu sanottua topakasti EI jyräämiselle, EI pakottamiselle. Upeaa kaikki te rohkeat poliitikot ja kansalaiset niin julkisuudessa kuin myös siellä kulisseissa. Ajattelen teitä suurella lämmöllä, riemulla ja ylpeydellä. Te olette mahtavia! Kävi miten kävi.

Asiallisia tekstareitakin oli taas päivän lehdessä paljon, mm. nämä:

Juuri näin! ;) LU 10.12.2014
Oikein iso laatta ;) LU 10.12.2014


Toimitusjohtajan valinnasta asiallista pohdintaa

Toimitusjohtajakuviot... LU 10.12.2014 
Toimitusjohtajakysymys, josta pari päivää sitten minä täällä jo kirjoittelinkin, oli myös "yllättäen" nostettu keskusteluun... ;) Erittäin hyvää pohdintaa sinänsä.

Tässä kuviossa on jotain. Se selviää sitten aikanaan, että mitä, en nyt viitsi spekuloida. Mutta jotain kai tässä on. Päätelkää itse.
2 kommenttia:

 1. Hyvä Pirre,

  tärkeintähän onkin ettei kukaan koskaan Lohjalle eksy eikä Lohja ketään kiinnosta... vai mitä? Tännehän saattaisi silloin eksyä älyllistä elämää ja sitähän ei toki haluta :) Hehän saattaisivat vaikka vähän jättää tänne ostovoimaakin....hui hirveää.

  Terveisin veroja kuntaan kantava ja pelkkää kaiken vastustamista ihmettelevä Sami Muhonen

  VastaaPoista
 2. Minulle ei tuo väittämäsi asia ole kyllä lainkaan tärkeää, mutta jos se sinulle kerta on, en voi kuin pahoitella tilannettasi :(

  Lisäksi minä kyllä kohtaan älyllistä elämää Lohjalla joka päivä joka käänteessä! Sinusta ja piireistäsi syntyy nyt kirjoituksesi todistuksen perusteella aivan toisenlainen kuva. Yritähän reippaasti päästä älyllisempiin kuvioihin mukaan! Kyllä se onnistuu, kun vaan vähänkin yrität! Lohjalla on paljon älyllistä elämää, avaat vaan silmäsi!

  Tuosta kaiken vastustamisesta on sanottava, että sinulla kun ei näemmä ole faktat eikä argumentointitaidot hallussa, et osaa muuta kuin alkaa kuvitella vihasi kohteen tekemisiksi asioita, mitkä eivät ole totta. Huonoja asioita pitää toki ohjata oikeille raiteille, kuten kävi tässä kaivosasiassa - vieläpä helposti :) Joskus huonoja asioita on pakko ihan vastustaakin, se on velvollisuuteni vastuullisena päättäjänä.

  Palaa siis tänne huuteleman vasta sitten kun et kärsi noin pahoista harhakuvitelmista enää :)

  Parempaa huomista sinulle toivotan!

  VastaaPoista