keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Elämyskaivostelun loppuhuipennus?

Olipas mahtava lukaista päivän Länsi-Uusimaa! On kuin olisi lusikoinut suoraan purkista
hunajaa, kun luin Ari Pitkämäen kirjoittaman mielipidetekstin "Horjuvaa elämyskaivostelua". En lainkaan tunne ko. henkilöä, mutta hän käy tekstissä läpi  Elämyskaivoksen edellytyksiä ja laskelmia liike-elämän kuviot selvästikin hyvin tuntevalla ja taitavalla otteella. Jäätävää. Etsikää ihmeessä käsiinne 17.12.2014 Länsi-Uusimaa!

Tässä parhaat palat:

LU 17.12.2014
"Vaillinaisesta liiketoiminnan suunnittelusta huolimatta on tehty kovasti laskelmia siitä miten liiketoiminta tuo rahaa."

Se oli juurikin noin! Ylipäänsä kaikessa elämyskaivoslobbauksessa tuotiin esille vain sitä, mitä taloudellista hyvää kaupunkiimme virtaa sitten "kun" kaivos vetää sen 50 000 matkailijaa vuodessa. Tuon "kun" -ajatuksen tilalla olisi pitänyt olla iso JOS.

Lisäksi olisi pitänyt korostuneesti tuoda esiin sitä, että mitenkä niin muka tulee 50 000 kävijää. Mutta ei, lobbauksessa otettiin lähtökohdaksi vain ja ainoastaan se, että hankehan onnistuu varmasti ja matkailijoita ja rahaa virtaa automaattisesti. Riskeistä vaiettiin täysin.

Toinen herkkupala mielipidekirjoituksesta oli tämä:

"Sijoittajille ei riitä luuloihin perustuvat maalailut valtavista mahdollisuuksista tai kuvitelmat hyödyntämättömästä helmestä, - -"

Napakymppi.

Kiitos kirjoittajalle. Jotenkin tämä tuli mukavaan aikaan näin päätöksenteon jälkeen vielä muistuttamaan kaikille siitä, että tässä asiassa oli paljon kummallisuuksia.  Elämyslobbarit ovat nimittäin edelleen liikkeellä ja koettavat selitellä, syytellä ja kääntää asian päälaelleen.

Valtuuston päätöskokonaisuus oli kehno, mutta sentään paljon parempi kuin se mitä kaupunginhallitus meille tarjoili.

Olipahan elämys ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti