Piritta


Olen lohjalainen juristi ja elintarviketieteiden ylioppilas sekä vegaanisen elämäntavan valmentaja. Olen töissä johtavana lakimiehenä Finanssiala ry:ssä.

Tulin valituksi Lohjan kaupunginvaltuustoon Perussuomalaisten listalta syksyllä 2012 ja uudelleen vuosina 2017 ja 2021. 

Valtuuston kokous helmikuussa 2013.           Kuva: Ykkössanomat

Harrastan lenkkeilyä, punttisalia, lukemista, käsitöitä ja kynsien lakkailua. Olen yksi tietokirjojen "Eläkesäästäminen" (2010), "Mistä rahat?" (2013) ja "Vapaaehtoinen henkilövakuutus" (2021) kirjoittajista.

Olen vegaani, kannatan yksityisautoilua, vastustan turkistarhausta sekä olen ehdottomasti kielivapauden puolella eli pidän pakkoruotsia tarpeettomana rasituksena. Olen EU- ja eurokriitikko sekä perustulon kannattaja.

En nauti valtuustossa eri poliittisten puolueiden välisestä itsetarkoituksellisesta nokittelusta. Itse asiassa valtuustotyön yksi tärkeimmistä tehtävistä virkamiesten toiminnan seuranta. Heillä on lompakon nyörit löysällä aina, kun on mahdollisuus päästä törsäilemään verovaroja milloin minkäkin "selvittämisen" nimissä.

Itselläni on verorahan käytön suhteen linjana se, että perusasiat tulee hoitaa hyvin ja se saa maksaa, mutta ei-välttämättömät, kunnan vapaaehtoiset tehtävät tulee perata todella tarkasti. Esim. orkesteri, Elämyskaivos ja Lumo-matkailu ovat kohteita, joiden pitäisi toimia markkinaehtoisesti, omien lipputulojen tai toiminnasta hyötyvien toimialojen omalla rahalla - eikä siis pääasiassa verotuen varassa.

Fanitan AC/DC:tä ja Kinky Monkeys:ia.


8 kommenttia:

 1. Ai niin! Se kyllä syksyllä jyrää kaiken muun :)

  VastaaPoista
 2. Piritta, mitä tarkoitat, kun kuvailet itseäsi viherpersuksi? onko sinulla verotukseen liittyviä ajatuksia? Esim. osinkoverotus piensijoittajan kannalta? Alkoholiverotus? Miten saada viinaralli Virosta kuriin? Ehdokas on minulla vielä haussa.

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Olen päätellyt mm. vaalikonevastausten perusteella, että suhtaudun esim. ilmastonmuutokseen suuremmalla huolestuneisuudella kuin valtaosa PS-ehdokkaista. Viherrän siis jonkin verran enemmän, mutta monessa asiassa vihertäminen jää minulla valitettavasti käytännössä vähän vähemmälle. Asun kyllä maalämpötalossa ekosyistä, mutta ajan töihin citymaasturilla jne... Mutta koitan skarpata eri asioissa ihan normiarjessa.

  Verotuksessa näen, että tapahtunut siirtymä valtion verosta kohti kuntaveroa, joka pohjimmaltaan on tasavero, ei ole oikeudenmukaista. Suomea pidetään kovan verotuksen maana, mutta jos Saksankin veroihin otetaan mukaan eläkemaksut Suomen tapaan, päädytään samalle tasolle. Verot maksukyvyn mukaan on se ihan perinteinen perusperiaatteeni. Nyt ei ole veronalennusten aika, mutta kauheasti mitään kiristämisen varaakaan ei todellakaan ole. Edellisen yhteisöveron alennuksen dynaamisia vaikutuksia odotellessa...

  Viron viinaralli, siltä osin kuin se on vain viinarallia, on valitettava ilmiö, mutta siltä osin kuin se on turismia lähinaapuriimme, niin sallittakoon turisteille tuo alkoholin tuonnin huvi. Tämmöistä on vapaa liikkuvuus EU:ssa ja tällä mennään. Viron verotus asettaa tietyn käytännön katon Suomen alkoholiverolle.

  Terkuin Piritta

  VastaaPoista
 4. Hei Piritta.

  Vaalit ovat ovella ja olen jo kauan etsinyt itselleni sopivaa vaaliehdokasta.
  Kansanedustajan työ on haastavaa, sillä edustat niitä jotka sinua äänestävät.
  Tuntuu, että vaalit ovat vaikeammat kerta kerralta ja tänä vuonna sinä olet mahdollisesti ehdokkaani. Valitettava tosiasiahan on, että ensin pitää valita itselleen sopiva puolue (joka kaikessa ihmetyksessään on nyt perussuomalaiset) ja sieltä ehdokas.

  Minulla on sinulle yksi kysymys joka vahvistaa minulle oletko oikealla asialla. Mitä mieltä olet sukupuolineutraalista avioliittolaista? En löytänyt vastausta kotisivuiltasi.

  VastaaPoista
 5. Hei Maria!

  Lähimmäisenrakkautta korostavien arvojeni mukaisesti suhtaudun myönteisesti sukupuolineutraaliin avioliittoon.

  Vastaus löytyy kotisivuiltani www.pirittapoikonen.fi sivulta kohdasta "Mitä mieltä ja miksi". Tässä on suora osoite alasivulle, jossa pääsee katsomaan muitakin aiheita: http://pirittaeduskuntaan.blogspot.fi/p/mita-mielta-ja-miksi.html

  Terveisin Piritta

  VastaaPoista
 6. Moi!
  Kävin lukaisemassa tuon vastauksesi sukupuolineutraalista avioliitosta. En kuitenkaan nyt ihan ymmärtänyt lukemaani.
  Siispä mikäli asiasta äänestetään uudelleen, aiotko äänestää puolesta vai vastaan?

  Oman ehdokkaani kanta asiaan on ehdottomasti oltava myönteinen.
  Jäin vain miettimään ryhmäkuria..äänestätkö ryhmän mielen mukaan vai omasi?

  VastaaPoista
 7. Olen tasa-arvoisen avioliiton kannalla. En usko, että saisin erivapautta äänestää ryhmän kantaa vastaan. Mutta silti olen tasa-arvoisen liiton kannalla ja äänestäisin omantuntoni mukaan.

  t. Piritta

  VastaaPoista