Piritta


Olen lohjalainen juristi ja elintarviketieteiden yo. Harrastan myös sosiaalipolitiikan opiskelua. Olen töissä asiantuntijana Finanssialan Keskusliitossa. Työkseni etsin ja kehitän uusia ratkaisuja vanhushoivan rahoitukseen.

Tulin valituksi Lohjan kaupunginvaltuustoon Perussuomalaisten listalta syksyllä 2012, jopa ihan kivalla äänimäärällä ja sijoituksella. Olen kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja ja minut valittiin myös HUS:n valtuustoon. Lisäksi toimin Lohjan seudun omaishoidon neuvottelukunnan varapuheenjohtajana. Olen ehdolla eduskuntaan kevään 2015 vaaleissa.

Vaalikampanjasivustoni löytyy osoitteesta www.pirittapoikonen.fi. Näkemyksiäni eri teemoista löydät sieltä alasivulta "Mitä mieltä ja miksi", jonne voit klikata vaikkapa *tästä*.


Valtuuston kokous helmikuussa 2013.           Kuva: Ykkössanomat

Perheeseeni kuuluu aviomies ja yksi potra löytökissa, Musti. Elämäni tärkeitä lapsia ovat veljeni tytöt ja kaikki kummilapseni. Harrastan juoksemista, punttisalia, lukemista, käsitöitä ja kynsien lakkailua. Olen kirjoittanut tietokirjat "Eläkesäästäminen" (2010) ja "Mistä rahat?" (2013).

Olen lihaa syövä turkistarhauksen vastustaja sekä pakkoruotsia tiukasti vastustava ruotsin kielen "kympin tyttö". Eurokriitikko, perustulon kannattaja ja jopa jonkin sortin viherpersu.

Fanitan AC/DC:tä ja Kinky Monkeys:ia.

Löydät täältä videoitani: https://www.youtube.com/user/pirittapoikonen

8 kommenttia:

 1. Ai niin! Se kyllä syksyllä jyrää kaiken muun :)

  VastaaPoista
 2. Piritta, mitä tarkoitat, kun kuvailet itseäsi viherpersuksi? onko sinulla verotukseen liittyviä ajatuksia? Esim. osinkoverotus piensijoittajan kannalta? Alkoholiverotus? Miten saada viinaralli Virosta kuriin? Ehdokas on minulla vielä haussa.

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Olen päätellyt mm. vaalikonevastausten perusteella, että suhtaudun esim. ilmastonmuutokseen suuremmalla huolestuneisuudella kuin valtaosa PS-ehdokkaista. Viherrän siis jonkin verran enemmän, mutta monessa asiassa vihertäminen jää minulla valitettavasti käytännössä vähän vähemmälle. Asun kyllä maalämpötalossa ekosyistä, mutta ajan töihin citymaasturilla jne... Mutta koitan skarpata eri asioissa ihan normiarjessa.

  Verotuksessa näen, että tapahtunut siirtymä valtion verosta kohti kuntaveroa, joka pohjimmaltaan on tasavero, ei ole oikeudenmukaista. Suomea pidetään kovan verotuksen maana, mutta jos Saksankin veroihin otetaan mukaan eläkemaksut Suomen tapaan, päädytään samalle tasolle. Verot maksukyvyn mukaan on se ihan perinteinen perusperiaatteeni. Nyt ei ole veronalennusten aika, mutta kauheasti mitään kiristämisen varaakaan ei todellakaan ole. Edellisen yhteisöveron alennuksen dynaamisia vaikutuksia odotellessa...

  Viron viinaralli, siltä osin kuin se on vain viinarallia, on valitettava ilmiö, mutta siltä osin kuin se on turismia lähinaapuriimme, niin sallittakoon turisteille tuo alkoholin tuonnin huvi. Tämmöistä on vapaa liikkuvuus EU:ssa ja tällä mennään. Viron verotus asettaa tietyn käytännön katon Suomen alkoholiverolle.

  Terkuin Piritta

  VastaaPoista
 4. Hei Piritta.

  Vaalit ovat ovella ja olen jo kauan etsinyt itselleni sopivaa vaaliehdokasta.
  Kansanedustajan työ on haastavaa, sillä edustat niitä jotka sinua äänestävät.
  Tuntuu, että vaalit ovat vaikeammat kerta kerralta ja tänä vuonna sinä olet mahdollisesti ehdokkaani. Valitettava tosiasiahan on, että ensin pitää valita itselleen sopiva puolue (joka kaikessa ihmetyksessään on nyt perussuomalaiset) ja sieltä ehdokas.

  Minulla on sinulle yksi kysymys joka vahvistaa minulle oletko oikealla asialla. Mitä mieltä olet sukupuolineutraalista avioliittolaista? En löytänyt vastausta kotisivuiltasi.

  VastaaPoista
 5. Hei Maria!

  Lähimmäisenrakkautta korostavien arvojeni mukaisesti suhtaudun myönteisesti sukupuolineutraaliin avioliittoon.

  Vastaus löytyy kotisivuiltani www.pirittapoikonen.fi sivulta kohdasta "Mitä mieltä ja miksi". Tässä on suora osoite alasivulle, jossa pääsee katsomaan muitakin aiheita: http://pirittaeduskuntaan.blogspot.fi/p/mita-mielta-ja-miksi.html

  Terveisin Piritta

  VastaaPoista
 6. Moi!
  Kävin lukaisemassa tuon vastauksesi sukupuolineutraalista avioliitosta. En kuitenkaan nyt ihan ymmärtänyt lukemaani.
  Siispä mikäli asiasta äänestetään uudelleen, aiotko äänestää puolesta vai vastaan?

  Oman ehdokkaani kanta asiaan on ehdottomasti oltava myönteinen.
  Jäin vain miettimään ryhmäkuria..äänestätkö ryhmän mielen mukaan vai omasi?

  VastaaPoista
 7. Olen tasa-arvoisen avioliiton kannalla. En usko, että saisin erivapautta äänestää ryhmän kantaa vastaan. Mutta silti olen tasa-arvoisen liiton kannalla ja äänestäisin omantuntoni mukaan.

  t. Piritta

  VastaaPoista