maanantai 8. joulukuuta 2014

Kuka kärttää Elämyksen toimitusjohtajan paikkaa?

Tällä viikolla Lohjan valtuusto tekee päätöksiä Elämyskaivoksen suhteen suuntaan tai toiseen.
Ryhmäkurilla pakotettuna hanketta ilmeisesti ajetaan väkisin eteenpäin. Se on demokratian halventamista. Saas nähdä, tuleeko paljon poissaoloja.

Samaa pelkään minäkin... LU 8.12.2014

Piiri pieni pyörii

Valtuuston papereista selviää, että Elämykselle on jo käytännössä jossain vaiheessa nimetty hallituksen jäsenet. Missä, kenen toimesta, millä ansioilla, millä pätevyydellä ja minkälaisella prosessilla valinta on tehty? Paljonkohan tämän Elämyksen hallituksen jäsenten palkkiot ovat?

Elämyksen perustamissopimuksessa lukee näin. Asiakirja löytyy osoitteesta www.lohja.fi.


Toivottavasti kaikille on nyt tässä vaiheessa selvää, kenellä on lopullinen taloudellinen vastuu tästä kaivoskokeilusta. Sehän on veronmaksajalla. Nimittäin vielä tuossa marraskuun puolella tämä ei ollut ihan kaikille selvää. Se on tietenkin aivan äärettömän pelottava lähtötaso! Perusasia kuitenkin.


Kuka kärttää toimitusjohtajan paikkaa?

Vielä mielenkiintoisemmaksi tämä nimitysruletti menee siinä vaiheessa kun näemme, ketkä hinkuvat Elämyksen toimitusjohtajaksi. Sitten voi selvitä jotain tämän hankkeen motiiveista kenties jonkun kohdalla. Puuhaakohan joku tätä Elämystä oma lehmä ojassa? Sen näemme aikanaan ;)

Itse edellytän toimitusjohtajalta:

1) Oikeaa korkeakoulututkintoa. Ei siis riitä mikään AMK tai opisto, vaan ihan oikea korkeakoulu.

2) Näyttöä menestyvän matkailuyrityksen perustamisesta ja/tai suuren rakennushankkeen toteuttamisesta.

3) Vastuullista sitoutumista Lohjan tulevaisuuteen.

4) Ulkopuolista näkemystä ja tuoretta otetta.

Hanke kaipaa raikasta tuuletusta. Toimitusjohtajaksi tarvitaan joku, joka ei ole menettänyt objektiivista otettaan ja näkemystään. Eli joku ulkopuolinen, joka ei ole jo vuosia uppoutunut kaivoksen syövereihin ja samalla kadottanut näppituntumaansa kaivoksen ulkopuolisesta maailmasta, matkailumarkkinoidemme tilasta ja lippunsa maksamaan suostuvien asiakkaiden toiveista.

Hyvä kysymys! LU 8.12.2014
LU 8.12.2014

2 kommenttia:

  1. Hyvät kirjoitukset sekä yllä, että päivän lehdessä. Lisäisin vielä, että jos joudutaan siihen valitettavaan tilanteeseen, että tästä hankkeesta tulee totta, niin ainakin toimitusjohtaja olisi palkattava tulosvastuullisena toisin kuin virkamiehet. Eli pääosa tuloista pitäisi tulla tulospalkkion kautta ja tulospalkkion perustua mitattaviin tuloksiin.

    VastaaPoista
  2. Heh, tänään (10.12.2014) oli lehdessä Kokoomuksen taholta kommentoitu toimitusjohtajakysymystä. Mistä lie olivat tuon aiheen nyt keksineet....? :D Sinänsä se pohdinta toimitusjohtajan ominaisuuksista oli asiallista. Kun ei nyt vaan kukaan pettyis nimitysruletissa... ;)

    VastaaPoista