lauantai 13. joulukuuta 2014

Elämyskaivospäätökset on huono kokonaisuus

Nimenomaan! LU 13.12.2014
Lohjan valtuusto päätti siis myöntää yli 600 000 euroa kaivosmuseohankkeelle, jonka jatkosta ei kuitenkaan ole mitään tietoa.

Varoitin tästä jo ennen valtuustoa. Ja tietenkin äänestin itse johdonmukaisesti ratkaisevissa äänestyksissä tätä kokonaisuudessaan kehnoa lopputulosta vastaan.

Lopputulos kun oli juuri se aiemmin mainitsemani "velliä pussia" eli ei oikein mitään, paitsi että rahaa myönsivät silti.


Miten äänestettiin

Itse äänestin ratkaisevissa äänestyksissä näin:

1. Palautetaan asia valmisteluun. Eipä valitettavasti palautunut.

2. Ei sitten tehdä Elämyskaivosta ollenkaan kaupunginhallituksen suunnitelmien pohjalta.

3. Ei ainakaan myönnetä rahaa n. 600 000 euroa hankkeelle, joka ehkä tulee, ehkä ei tule.
HUOM! Tällä kannalla rahojen suhteen oli vain 3 valtuutettua eli Poikonen, Lausteela ja Maittila! Valtuutetuista 44 halusi myöntää nämä rahat, 4 äänesti tyhjää.


Halpahintainen syyttely on alkanut

Mitenkäs kaupunginhallituksen pj
itse äänesti? LU 13.12.2014
Tänään sitten kaupunginhallituksen puheenjohtaja kääntää lehdessä asiaa muiden syyksi, vaikka itsekin äänesti ratkaisevissa äänestyksissä tuon "velliä pussissa" kokonaisuuden puolesta!

Nytkö se vasta selvisi?
LU 13.12.2014
Enemmistöhän, johon minä en siis kuulunut, halusi turvata rahoilla ne välttämättömät louhimistyöt, jotka on Koneen saneleman aikataulun mukaan tehtävä nyt tai ei koskaan. Nyt tämä varan vuoksi turvaaminen, jonka kohdalla moni varmaankin halusi toimia kauaskatseisesti, leimataankin huonoksi toiminnaksi juuri sieltä suunnalta, joka tätä "nyt tai ei koskaan" -rummutusta piti yllä. Enemmistö teki sen minimin, mikä oli tehtävä "nyt tai ei koskaan"!

Näin valtuustoa peloteltiin... LU 18.11.2014

Se, että juuri minä en pidä edes tätä varan vuoksi rahojen syytämistä hyvänä asiana, on vain johdonmukaista jatkumoa aiemmille kaivoskannanotoilleni, mutta että kaupunginhallituksen puheenjohtaja käy nyt moittimaan enemmistöä (johon hän itsekin siis kuului) tästä Elämyskaivoksen vähimmäisedellytysten turvaamisesta on mielestäni epäreilua! Ärsyttää tämmöinen aiheeton moite, vaikkei moite minuun voikaan kohdistua, kun en rahoja olisi myöntänyt.

Sivistysjohtajamme kommentoi onneksi tätä asiaa reilusti ja kertoo jutun juonen oikein:

Asiallinen huomio. LU 13.12.2014

Olisi kannattanut palauttaa valmisteluun...

Jos asia olisi palautettu valmisteluun, kuten kannattamassani esityksessä haluttiin, asialla olisi ollut vielä järjelliset mahdollisuudet edetä myöhemmin tulevaisuudessa loogisesti! Edellytimme palautuksessa, että etsitään ensin mukaan yksityistäkin rahaa ja selvitetään ensin ne maanvuokraussuhteet ennen kuin päätökset toisen maalle rakentamisesta tehdään.

Mutta ei. Vissiin väärät tyypit tekivät palautusesityksen.

Nyt sitten valtuuston enemmistö päätti "jotain" ja rahaa työnnettiin Kankkulan kaivokseen varan vuoksi, koska oli toimittava "nyt tai ei koskaan" yhdyskäytävän louhimisen suhteen.


Ei tämä ollut teatteria

Silti en kutsu tätä valtuuston toimintaa teatteriksi. Tämä on nyt sitä demokraattista vääntöä ja syynähän tähän sekavuuteen on väkinäinen, kiireessä runnottu ja pitkän aikaa salaisena pidetty valmistelu.

Kiire ja ne mukulat. Jotenkin sopiva se sanonta niistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti