lauantai 20. joulukuuta 2014

Pärstäkerroinpäättäjät

Olen erityisesti viime viikkoina törmännyt huolestuttavan usein lausahdukseen, jossa joku vouhottaa, että "mutta jos se [X] ehdottaa ihan mitä vaan, niin sitä pitää vastustaa ihan periaatteesta". Tätä on esiintynyt melkeinpä minkä värisen lipun heiluttajilta tahansa ja monissa eri yhteyksissä. Kutsun heitä pärstäkerroinpäättäjiksi.

Tästä pärstäkerroinasenteesta tuskastuneena laadin jo aiemmin Facebookiin "tiedotteen", jonka haluan tänään julkaista täällä blogissakin:


TIEDOTE
10.12.2014
Julkaisuvapaa

En arvosta pätkän vertaa sellaisia, joille ei ole tärkeää se, MITÄ sanotaan, vaan asiat tuomitaan suoraan sen perusteella KUKA sanoo....

Piritta Poikonen
Lohja


Välillä tuntuu, että etenkin politiikka on kuin yhdet suuret ikuisten koulukiusaajien kokoontumisajot. Henkilöiden, jotka eivät koskaan kasvaneet aikuisiksi ja jotka eivät edes aikuisiän saavutettuaan oppineet yhtään ajattelemaan asioita muulta kuin omalta kantiltaan. Ikää tuli, mutta viisautta ja empaattisuutta ei. Oma napa maailman ainoa napa. Sitä tonkimalla voi sitten kehitellä mitä ihmeellisimpiä perusteluja omalle erinomaisuudelleen. Korvat ja järki pysyvät niin takalukossa, että ei edes kuunnella vastapuolen näkemystä! Pelkän pärstäkertoimen perusteella tuomitaan aivan kaikki toisen sanomiset - ja vieläpä todelliset sekä kuvitellut. Törkeästi virnuillaan ja naureskellaan tehden hyvin tiettäväksi se, kuinka idiootti joku muka on. Itse nämä raukat sitten luulevat olevansa jotenkin ylivoimaisen fiksuja. Hah hah!

Tottakai itsekin suhtaudun ennakko-oletuksin tiettyjen tahojen sanomisiin ja ideoihin. Toisilta oletan jo etukäteen kuulevani asiallista asiaa ja toisilta olen tottunut kuulemaan sisällötöntä mölyämistä. Mutta välillä kumpikin osaa yllättää. Asianpuhuja voikin olla hakoteillä ja öykkärimöykkärikin voi joskus löytää sen jyvän. Mutta etukäteen en tuomitse. Taistelen aina tieni ennakkoluulojeni yli jotenkin. Ja joskus kompuroin pahasti matkan varrella.


Pärstäkerroinpäättäjät ovat arvaamattomia tuuliviirejä

Varokaa hyvät ihmiset pärstäkerroinpäättäjiä niin töissä, politiikassa, harrastuksissa kuin perhepiirissäkin. Heille näet tärkeintä ei ole tehdä oikein ja viisaita päätöksiä, vaan saada samanhenkisten hyväksyntä ja pysyä ikuisten koulukiusaajien sisäpiirissä mukana. He kääntävät takkiaan ihan sen mukaan minne ikuisten kiusaajien porukan mielihalu tuntuu olevan kääntymässä. 

Hyväksynnän saaminen on heitä ohjaava voima. Ennemmin he ovat vaikka tietoisesti väärässä kuin altistavat ikinä itsensä sille, että joutuisivat ehkä muiden silmätikuksi. Vellihousut!

Tunnistat heidät loputtomasta juoruilusta, muiden nälvimisestä selän takana ja siitä, että oma kuviteltu erinomaisuus rakennetaan polkemalla muita alaspäin. Omia ideoita ei ole, vaan aivan kaikki perustuu siihen, miten väärässä ja idiootteja muut ovat tai kuinka huonoja ratkaisuja muut ovat aiemmin tehneet. Toki paljon on huonojakin päätöksiä perintönämme, mutta jos aina, vain ja ainoastaan "omat ideat" ovat muiden moittimista, varo sellaista tapausta.  Niitä on paljon liikkeellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti