tiistai 14. huhtikuuta 2015

Pakkoruotsi aiheuttaa pikkukoulujen joukkokuoleman

Tässä jatkoa aiheeseen pakkoruotsi ja pikkukoulut. Viime torstaina 9.4.2015 julkaistiin mielipidekirjoitukseni aiheesta, johon RKP:n edustaja kirjoitti vääristelevän ja jokseenkin sekavan vastineen lauantain 11.4. lehdessä. Vastineesta tuli paljon RKP:hen ärtynyttä ja minua tukevaa palautetta Lohjan torilla heti lauantaina ja lupasin kirjoittaa vielä oman vastaukseni.

Tässä alla siis vastaukseni tuohon outoon vastineeseen (otsikko oli toimituksessa lyhnnetty muotoon Pakkoruotsi - pikkukoulujen kuolema):Pakkoruotsi aiheuttaa pikkukoulujen joukkokuoleman

Björn Heir sortuu vääristelyyn väittäessään (LU 11.4.2015) minun vastustavan kielten opiskelua. Alkuperäisessä kirjoituksessani (LU 9.4.2015) päinvastoin totean, että opiskelemansa kielet pitäisi saada valita vapaasti kansainvälisen kanssakäymisen edellytysten mukaisesti. Joillakin tämä valikoima rajoittuu pakkoruotsiin, mutta kansamme suuren enemmistön maailma on onneksi avarampi ja monipuolisempi.

Pakkoruotsin opetus on päätetty syyslukukaudesta 2016 alkaen varhentaa alkamaan jo kuudennelta luokalta, eli alakoulussa. Tämä tarkoittaa, että pienimpiä kouluja varten pitää järjestää jälleen yksi kiertävä erikoisaineen opettaja. Tällaisen opettajan järjestäminen on sellainen uusi lisäkulu, joka kaataa monia pikkukouluja. Olettaisin Heirin kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenenä tuntevan tämän logiikan.

Pikkukoulujen pakkoruotsiongelma ei rajoitu vain Lohjalle. Tulemme näkemään aikaistetun pakkoruotsin aiheuttaman pikkukoulujen joukkokuoleman myös pitkin Keski-, Itä- ja Pohjois-Suomea.

Piritta Poikonen

                                                                             * * *

LISÄYS 18.4.2015. Tarina jatkuikin:

LU 18.4.2015
Eihän se RKP voinut hillitä itseään vieläkään, vaan seuraavassa törkeän vääristelevässä kirjoituksessa minun väitettiin sitten vastustavan ruotsin kielen opiskelua. Ei, ei, ei....! Ja sitten käskettiin olla puhumatta samaan aikaan pakkoruotsista ja pikkukoulujen lakkautuksista. Huh huh. Pitihän tuollainen puppu vielä oikoa:


Pakkoruotsi on koulukeskustelun ytimessä

Björn Heir jatkaa vääristelyään (LU 17.4.). En vastusta minkään kielen opiskelua – en edes ruotsin! Mutta ruotsin pakko-opetus pitää muuttaa vapaaehtoiseksi. Luulisi sen kiinnostavan sellaisenakin oppilaita.

Pakkoruotsin opetuksen aikaistaminen väkisin alakoulun puolelle tulee olemaan suuri syy pikkukoulujen lakkauttamiselle kustannussyistä esim. Ikkalan ja Pullin koulujen kokoluokassa. Heirin pitäisi lautakunnan jäsenenä tämä selkeä syy-seuraussuhde käsittää tai kysyä viranhaltijoilta lisätietoja.

Piritta Poikonen

Kaupunginvaltuutettu (ps), eduskuntavaaliehdokas
Lohja

1 kommentti:

  1. Hienoa työtä! Kielipakottajat tuppaavat olemaan ahdasmielisiä ja ymmärtävät lukemansa mustavalkoisesti vääristäen.

    VastaaPoista