perjantai 21. marraskuuta 2014

Mistä päättäjä tunnistaa riskihankkeen?

Kun meiltä päättäjiltä pyydetään miljoonien eurojen sitoumuksia vetoamalla "päättäjien rohkeuteen", voit olla varma siitä, että kyseessä on korkean riskin pilipalihanke.

Lohjan sivistysjohtaja vaatii päättäjiltä rohkeutta Twitterissä.

Sen sijaan, että olisi tärkeää toimia viisaasti ja harkiten, nyt pitääkin löytyä vain rohkeutta.

- Rohkeutta leikkiä matkailuyrittäjää veronmaksajien rahoilla?
- Rohkeutta luottaa epämääräisiin kävijämääräarvioihin?
- Rohkeutta luvata miljoonia olemattomaan elämykseen?
- Rohkeutta luottaa epävarmoihin tietoihin?
- Rohkeutta mennä kauniiden tavoitteiden ansaan keinojen sisällöstä piittaamatta?
- Rohkeutta toimia kiireen takia hätiköiden?


Rohkeuskin on busineksessa paikallaan, mutta silloin taloudellisen vastuun pitää olla suoraan niillä, jotka rohkeutta uhkuen toimivat!

Rohkeasti riskeeraaminen veronmaksajien takauksella on väärin.


Kaivosalueen kaava etenee reilu-Pirrenkään estämättä

Olen kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja ja lautakunnassamme eteni kaivosalueen kaava tällä viikolla. Pelaan reilua peliä, enkä heitellyt kapuloita kaavan rattaisiin, vaikka tilaisuus ja syytäkin olisi ollut ;)

Siltä osin kun kaivosyhtiö ja Kone uutta kaavaa tarvitsevat, asia on todella ok, mutta kyllähän tätä kaavaa tarvitsee ennen kaikkea museo. Kaava on jo tähän mennessä vaatinut paljon töitä (on kuulemma käyty lukuisia neuvotteluita) ja kaavan hintaa voi vain arvailla.

LU 21.11.2014
Näin meillä näitä epävarmoja miljoonahankkeita pusketaan koneistosta kiireellä läpi virkamiesten johdolla kustannusten kertyessä. Kaava onneksi tosiaan on aina vain mahdollistava eli sehän ei mihinkään museohankkeeseen tietenkään ketään mitenkään pakota! Joku järki sentään.

***

Edelleen on pakko toistaa se, että kaikkihan me haluamme Lohjalle lisää työpaikkoja, lisää asukkaita, lisää matkailijoita, lisää elinkeinoelämää ja ylipäänsä lisää pöhinää. Tavoite on kaikilla yhteinen. Se, viekö kaivosmuseo noihin tavoitteisiin, on se iso kysymysmerkki. Siis ilman että veronmaksajien pitäisi lopulta tekohengittää tätä kaivosmuseota vuosikymmenestä toiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti