tiistai 4. marraskuuta 2014

Lohjalainen flopin käsite

Ei pitäisi lukea paikallislehteä. Välillä pidänkin siitä taukoja. Hermot käryää ;) Tänään oli uutinen Novagosta ja meidän uudesta uljaasta yrittäjätalosta. Talo on lähes tyhjillään, mutta  kaupunki maksaa takuuvuokraa yli 100 000 euroa vuodessa tyhjistä tiloista.

Aikanaan talon rakentaminen oli ollut kuulemma veitsenterällä. Olisi vaan pitänyt malttaa ja jättää tämä taloprojekti väliin, Mutta ei, Lohjalla on tungettu veronmaksajien rahaa tähän hankkeeseen, jolloin kannattamatonkin on saatu muuttumaan kokeilemisen arvoiseksi.

Keskellä taantumaa (2012) valmistui siis yrityshautomotiloja Lohjalle. Varmaan jonkun start up -skenen rantautumisen toivossa... No eipä ole rantautunut. Ei ne uusiin, steriileihin ja kalliisiin tiloihin tule. Maailmallakin se start up -pöhinä rakentuu vanhoihin tehtaisiin ja muihin erikoisiin tiloihin. Ja sinne, missä on paljon ihmisiä eli työvoimaa ja ideoita. Oikea ilmapiiri.

Eikä uudet yrittäjät muutenkaan ole kalliiden uudenkarheiden toimistotilojen puutteessa. Toimitilaa on saatavilla yllinkyllin ja harvalla on varaa kodin ulkopuoliseen toimistotilaan. Kotona aloitellaan ja sitten hommataan ne oikeat tilat.

Yritysmaailmasta puuttuu tällä hetkellä a) kaupaksi meneviä ideoita b) pääomia c) rohkeutta d) osaamista e) näkemystä. Mutta toimitiloista ei ole puute.

Karmeaa on toki se, että kaupunkimme johdon mielestä tähän taloprojektiin kannatti ryhtyä ja se olisi ollut floppi, jos tähän ei olisi ryhdytty. Mikä tämä siis oli, jos ei floppi? Joku great success?


Ja nyt kaupungin johto ja politiikot tahtovat työntää 5 miljoonaa euroa kaivosmuseoon. Veronmaksajan rahalla epärealistinen museohanke muuttuu kokeilemisen arvoiseksi kuin taikaiskusta. Varokaa veronmaksajat, taas mennään ja lujaa!

Vai meneeköhän ajattelu niin, että jos sadoilla tuhansilla ei vielä saatu floppia aikaiseksi, niin eiköhän semmonen järjesty viidellä miljoonalla? Hmmm...

Nuorisokeskukselta näyttää päivän lehden mukaan puuttuvan vielä tilat. Yrittäjätalossa olisi kallista veronmaksajien maksamaa tilaa tyhjillään. Anyone?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti