maanantai 3. marraskuuta 2014

Kyllä, olen käynyt kaivosmuseossa

Kirjoitukseni "Kankkulan kaivokseen" on herättänyt paljon positiivisia kommentteja ja kannustusta, kiitos kaikille niistä! Tällä tiellä jatketaan, vaikka kyllähän tämä melkoista tuulimyllyjä vastaan taistelua on.

Joku "Kapu" kyseli Länskärin tekstaripalstalla tänään, että olenko käynyt kaivosmuseossa. Voi kyllä. Olen käynyt. Ensimmäisen kerran polttareissani vuonna 2000. Silloin kaivokseen mentiin jännittävällä vinokuiluhissillä ja alhaalle oli rakennettu hyvä kiipeilyrata. Se reissu oli elämys.

Viimeksi kävin kaivosmuseossa tämän vuoden elokuussa ja veimme sinne kaksi australialaista vierastammekin. Tämä reissu oli aikamoinen pettymys: hissi rikki ja alhaalla pelkkää museoasiaa eli luennointia ja kävelyä. Myös samalle kierrokselle osuneet lapsivieraat vaikuttivat kovin pitkästyneiltä. Valoshow:lla oli hyvät raamit, mutta esitys oli kaiken kaikkiaan vaisu ja ponneton. Hyvä yritys silti.

Museon siis tunnen ja sellaisenaan se on "ihan ok". Kieltämättä se vaatisi jotain terästämistä.

Tätä nykyistä kaivoselämystä ei vaan paranna millään lailla se, että kaivoksen päälle rakennettaisiin 5 miljoonan euron "vastaanottorakennus" konserttisaleineen. Sisältöä pitäisi kehittää, ei ulkoista kuorta.

Moni kakku päältä kaunis...

 

PS: Olen saanut yhteydenottoja Outokummusta, jossa on sikäläistä kaivosmuseota kehitetty miljoonilla ja homma on aivan valtavasti tappiolla. Tästä ei hyvä heilu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti