torstai 13. marraskuuta 2014

Hyviä aikomuksia

Eilen istuttiin yli keskiyön Lohjan valtuustossa talousarviosta vääntämässä. Huonoja päätöksiä etenkin siltä osin, että tuloveroa korotettiin, mutta mitään toimia talouden tervehdyttämiseksi ei oikeasti tehty. Meidän ryhmä kyllä esitti oikeidenkin toimenpiteiden tekemistä ennen kuin talousarvio hyväksyttäisiin, mutta riittävän moni valtuutettu ei ollut tarpeeksi rohkea ja valmis vastuullisiin päätöksiin. Katsellaan sitten taas ensi vuonna ja ensi vuonna, hohhoijaa....

Joku löysä tekstilisäys asiasta lopulta kirjautettiin budjettikirjaan, mutta näitä aikomuksia, pyrkimyksiä, tavoitteita ja tahtotiloja on kuultu ennenkin.

Päällimmäiseksi ajatukseksi eilisestä talousarviosta nouseekin sanonta siitä, että "Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla." Siinä on mielestäni lohjalainen talouden tervehdyttämisen tapa kiteytettynä ;) Viherselkeytys: tuon sanonnan nostaminen tähän on kärjistys ja vaatii lukijalta tiettyä tilannetajua... ;)


Rasittavaa käyttäytymistä havaittu jälleen

Lohjan valtuuston kokoustyylistä taas päällimmäiseksi jäi mieleen jälleen kerran aivan älytön toistensa nälviminen, jonniijoutava tahallinen väärinymmärtäminen ja muu tarpeeton omien sulkien pörhistely. Sama meno on varmastikin kaikkialla politiikassa, mutta minua tuo ällöttää. Ei minulla olisi aikaa ja jaksamista tuollaiseen tyhjäkäyntiin, vaan tahtoisiin kuulla puhuttavan pelkkää asiaa - toki mielellään elävästi kerrottuna.


Ihmeen monelta vaan tuntuu se oma sanoma ja kaikki karisma puuttuvan, joten sitten pitää yrittää ponkaista ylemmäs polkemalla toisia alemmas. Hyi. Tuohon en ikinä itse ala. Rauhallinen, asiallinen ja harkitseva asiantuntijuus on minuun niin syvälle juurtunut. Ja hyvä niin. Olen hoitamassa yhteisiä asioita, enkä ajamassa omaa etuani enkä pönkittämässä omaa egoani. Kunnioitan kanssavaltuutettujani aidosti ja suuresti ja se myös näkyy käytöksessäni. Vaikka välillä tuntuu, että ei ehkä olisi aihetta kunnioittaa näin suuresti. Silti en liehu puhujapöntössä muita nälvimässä ja tahallaan väärin ymmärtämässä.


Ihan oikeastiko on olemassa maagisia veroja...?

Länsi-Uusimaa 13.11.2014
Tässä yksi esimerkki hyvin kummallisesta käytöksestä eiliseltä. Kun puhuimme tuloveroprosentin korottamisesta, sanoin puheenvuorossani, että viime vuoden korotus 20 %:iin oli vaarallinen, koska sen jälkeen kun 20 %:n maaginen raja on mennyt rikki, sokka on selvästikin lähtenyt irti ja siksipä saman tien tuli taas raju korotus eli tulovero nousi peräti 20,5 %:iin eilen. Tästäpä sitten vihreiden valtuutettu intoutui suorastaan keuhkoamaan minulle, että ei näissä veroprosenteissa mitään maagista ole, vaan ne ovat ihmisen luomia...

Niin, siis... noituutta ja oikeaa magiaahan minä tuolla sanavalinnalla varmaan hei tarkoitinkin.... Hah hah :D Täytyykö minun nyt jatkossa tehdä puheisiin
S-E-L-K-O-K-I-E-L-I-N-E-N selitysosio kaikista elävistä sanavalinnoista ja kielikuvista vihreitä varten, että hekin varmasti ymmärtävät eivätkä hukkaa kaikkien aikaa turhalla jauhamisella? Heillä vissiin joku persukammo vääristää kuullun ymmärtämistä, siitä tässä on todennäköisesti kyse. Sääli :( Itse arvostan monien tunnettujen vihreiden useitakin ajatuksia ja kuuntelen Lohjallakin vihreiden ajatuksia avoimin mielin, silloin kun puheenvuorot ovat asiaa eikä turhia asiattomuuksia.


***

Palaan lähipäivinä täällä blogissa tarkemmn näihin eilisen kokouksen teemoihin. Käyn läpi palautusesityksemme perustelut, veroasiaa, lomautuksien perusteluja ja tietenkin vähän kaivosmuseoasiaa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti