perjantai 1. toukokuuta 2015

Vielä jotkut jaksaa kiihkoilla vaaleista!

Hohhoijaa... Taitaa joillakin vaalit ottaa liian koville, kun omia tekosia ja valintoja pitää vieläkin koittaa hysteerisesti perustella itselleen ;)

Ahdistusta puretaan sitten suoltamalla haukkuja minua kohtaan paikallislehden palstoille ja lehti yhtään faktoja tarkistamatta lähtee tähän nimimerkkien takaa tapahtuvaan pullisteluun mukaan ja julkaisee mitä roskaa sattuu. Olisitte nyt edes ennen vaaleja älynneet sanoa kantanne ja jopa OMALLA NIMELLÄ uskaltautuneet tulla esiin, senkin raukkikset.

Eikähän näihin kirjoitteluihin enää tässä vaiheessa viikkoja vaalien jälkeen sellaiset riviäänestäjät lähde, jotka tyynen rauhallisesti löysivät toisen ehdokkaan! Muutama poliittiseen "uraansa" pettynyt tai muutoin sukkiinsa sotkeutunut näitä jaksaa vääntää ja mieleen tulee kyllä eräs henkilö, jolla on tapana huutaa minulle selvistäkin asioista nuppi punaisena... viimeinen kappale tekstissä on turhan paljastava :) Rauhoittukaas jo. En ole teille mikään uhka.

Päivän lehteen on nyt siis joku "päiväkodissa työskentelevä" katsonut aiheelliseksi kertoa, että miksi hän ei äänestänyt minua: koska minä puolustan lasten oikeutta päivähoitoon!

No kuulehan nimimerkki: minä en ole ollut sinulle ollenkaan oikea ehdokas ja onneksi muitakin oli tarjolla. Huh, enhän olisi voinutkaan näkemyksiäsi mitenkään edustaa! Emmehän ole samalla planeetalla perusasioissakaan.


Eipä kannattaisi vääristellä minun kantoja!

Siinä tämä "päiväkodin työntekijä" eksyy valheen tielle väittäessään, että minun mielestäni on parempi laittaa KAIKKI lapset päiväkotiin.

Ei, ei ja vielä kerran ei.

Minä kyllä hyväksyn sen, että myös alle 3-vuotias laitetaan päiväkotiin. En tuomitse sitä, että joissain perheissä näin tehdään. Mutta en pidä sitä parempana tai huonompana vaihtoehtona enkä todellakaan esitä sitä kaikille perheille.

Länsi-Uusimaan vaalikonevastauksestani selviää, että haluan lapsella olevan mahdollisuus  päivähoitoon, vaikka jompikumpi vanhempi on kotona. Perusteluinani olen kirjannut:

"Saattaa hyvinkin olla lapsen etu, että hän saa olla päivät päiväkodissa turvassa, jos vanhemmat eivät jaksa tai peräti halua hoitaa lasta kotona. Ja muussakin tapauksessa voivat päiväkodin sosiaaliset kontaktit olla lapsen kasvun kannalta erittäin hyödyllisiä."

Tarkoitan tällä sitä, että jos tilanne kotona on se, että siellä ei haluta (!) omaa lasta hoitaa, on lapsen varmasti parempi päästä päivähoitoon turvaan. Ja lisäksi tiedän perheitä ja ihan kasvatuspsykologien näkemyksiä siitä, että vaikka kotona kaikki olisi todella hyvin ja rauhallisesti, on lapselle ihan hyvästä päästä myös muiden lasten joukkoon.


Lapsen etu ensin

Jos siis tilanne kotona on syystä tai toisesta se, että vanhempi/vanhemmat eivät lapsen hoitoon kykene, on lapsen edun kannalta parempi päästä päiväkotiin. Näissä asioissa pitää ajatella lapsen etua! Sitä vartenhan näitä yhteiskunnan turvaverkkoja on.

Lapsen hyvinvoinnista tinkiminen ei saa olla mikään vanhempien ojentamisen keino. Lisäksi päiväkodin sosiaaliset kontaktit eivät ole mitenkään haitallisia lapsen kasvun kannalta silloinkaan, kun kaikki on kotona ok.

Harmittaa, että meillä on tällaisella asenteella varustettuja henkilöitä hoitamassa lohjalaisten lapsia! Mihin on hänen maailmassaan kadonnut LAPSEN ETU? Hänhän pohtii vain vanhempia.

Koko mielipidekirjoituksesta näkee, ettei tämä "päiväkodin työntekijä" tajua tuon taivaallista päivähoitojärjestelmästä, sosiaalipolitiikan perusteista, saati lapsen parhaasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti