tiistai 5. toukokuuta 2015

Tärkeä päivähoito-oikeus

Tässä alla vastaukseni nimimerkkikirjoittelijalle, joka vääristeli vapun lehdessä päivähoitokantojani.

Olen kyllä edelleen hämmästynyt siitä, että päivähoitohenkilökuntamme joukossa on tällainen henkilö, joka ei piittaa lapsen parhaasta yhtään ja joka ei tajua kunnallisen päivähoidon tavoitteista hölkäsen pöläystä. Kenkää tuommoiselle pitäisi antaa. Niin väärällä alalla hän on. Tai hän ei vaan kenties osaa lukea tai ymmärrä lukemaansa?

Mutta tässä siis se vastineeni:


Tärkeä päivähoito-oikeus

LU 5.5.2015
Joku nimimerkkikirjoittelija oli vielä purkautunut siitä, miksei äänestänyt minua (LU 1.5.2015). Syy oli siis se, että minä kannatan vahvasti lasten päivähoito-oikeutta!

Nimimerkki hairahtuu ikävästi vääristelyn tielle väittäessään, että minun mielestäni olisi ”parempi hoitaa kaikki lapset päiväkodeissa”. Ei, ei ja ei. Vaalikonevastauksistani selviää kyllä, etten todellakaan tuomitse sitä, että myös alle 3-vuotias on päiväkodissa. Mutta en suinkaan vaadi tätä toimintatapaa kenellekään.

Lisäksi haluan, että lapsella on mahdollisuus päästä päivähoitoon silloinkin, kun jompikumpi vanhempi on kotona. On taatusti lapsen etu, että hän saa olla päiväkodissa ja sosiaalisten kontaktien ympäröimänä, jos vanhemmat eivät pysty tai peräti halua (!) hoitaa lasta kotona, vaikka itse siellä päivät pitkät olisivatkin. Perheiden tilanteet ovat erilaisia ja näissä asioissa pitää ajatella lapsen etua. Lapsen hyvinvoinnista tahallaan tinkiminen ei voi ikinä olla virkakoneiston keino jotenkin ”ojentaa” vanhempia!

Lapsen etu on tärkein ja onkin oletettavaa, että päiväkodeissamme muu henkilökunta on tätä nimimerkkikirjoittelijaa paremmin perillä lasten hyvinvoinnista ja suomalaisen päivähoidon tavoitteista. Päivähoidon ei ole tarkoituskaan olla mikään nimimerkin mainitsema ”tuottava yritys” eli kunnan rahasampo, vaan sehän on suurelta osin verovaroin kustannettu kunnan järjestämä tarpeellinen peruspalvelu lapsille.

Piritta Poikonen
Entinen ehdokas (ps)

Lohja
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti