perjantai 15. toukokuuta 2015

Taas Suomi pärjäsi vertailuissa

Suomi on taas pärjännyt kahdessa suuressa kansainvälisessä vertailussa. Toinen liittyi koulutukseen ja toinen inhimillisen pääoman hyödyntämiseen. Koulutusvertailussa Suomi oli paras länsimaa, sijoitus 6. Inhimillisen pääoman hyödyntämisessä olemme maailman parhaita. Sijoitus komea 1.

Nyt AALTOJA!!! \o/ \o/ \o/

Saapas nähdä, miten porukan pää kestää tämän menestyksen ;) Varmaan on taas ihan väärin mitattu kaikki ja muutoinkin paikkansa pitämätöntä dataa... haha. Minä sanon että hyvä me, jatketaan hyvää työtä. Miettikääs, jos USA pärjäisi näissä mittauksissa. Siellä varmaan presidentti pitäisi puheen koko kansakunnalle näistä tuloksista! Meillä vaan kirotaan ja epäillään koko asiaa.


Koulutusvertailu

Ensi viikolla perusteellisemmin julkaistava koulutusvertailu on kaikkien aikojen suurin ja se on Pisa-tutkimusta laajempa. Pisa on kyllä sen yksi osa.

Aasian maat valloittivat tässä kisassa sijat 1-5, mutta niin vaan pikkuinen Suomi on paras länsimaa ja sijoituksemme on kuudes. Poimittakoon muista länsimaista esimerkkeinä Ruotsi, joka on sijalla 35 ja USA sijalla 28.

Ei nyt arvoisat hallitusneuvottelijat lähdetä sössimään tätä(kään), jookos-kookos?

Kouluissamme tehdään ainakin jotain oikein.

Lisätietoa tutkimuksesta löydät tästä BBC:n uutisesta jo tässä vaiheessa:Inhimillisen pääoman hyödyntäminen


Inhimillisen pääoman hyödyntämistä vertailevassa tutkimuksessa Suomi nappasi ensimäisen sijan. Upeaa.

Tutkimuksen on tehnyt Davosin poppoo eli World Economic Forum. Vertailun esittelyssä todetaan näin:

"Talent, not capital, will be the key factor linking innovation, 
competitiveness and growth in the 21st century, and we must each 
understand better the global talent value chain. 
Better data and metrics are critical to this understanding. 
The Human Capital Index quantifies how countries are 
developing and deploying their human capital 
and tracks progress over time."

Eli kyvykkyys - eikä siis pääoma - on avaintekijä innovatiivisuudessa, kilpailukyvyssä ja kasvussa.

Suomessa osataan. Kaikki ei ole täällä pielessä. Kaikkia rakenteita ei tarvitse purkaa eikä kaikkia toimintatapoja tarvitse väkisin muuttaa. Muutetaan niitä olosuhteiden mukaan. Niinhän me olemme aina tehneet!

Lisätietoa WEF:n tutkimuksesta löydät tästä linkistä.

2 kommenttia:

 1. Epäilys johtuneen siitä, että suomi rypee pohjamudissa? Siltikin suomi on mukamas kaikissa paras? Voitko kertoa mulle minkä takia muualla talous nousee ja lamaa ei ole, muttq suomessa ei ole rahaa eikä töitä. Tuossa ei pal pisat ym. Turhat auta jos ei voida noita hyödyntäää. Eli siis ponttini on se että raha ratkaisee

  VastaaPoista
 2. Nämä kansainväliset vertailutiedot pitävät paikkansa, koita nyt vaan kestää, vaikka se sinulle onkin ilmeisen kova paikka ;) Näiden hyvien tulosten takana olevia asioita ei osata hyödyntää riittävästi juuri sinun kaltaisten ämpäri päässä kasvaneiden vollottajien takia. Onneksi on meitäkin, jotka haluavat tälle maalle menestystä.

  Raha todellakin ratkaisee ja niin kauan kuin olemme tässä skeidavaluutassa nimeltä euro jumissa, ei nopeaa korjausta ole luvassa. Sama on muissa Saksaa heikommissa euromaissa. Mutta toisin on jo Ruotsissa, jonne muuttoa suosittelen sinulle ensimmäiseksi korjauskeinoksi tuskaasi. Toiseksi: opettele kirjoittamaan kunnolla. Kolmanneksi: ota nyt jo se pää pois itsesäälisestä takapuolestasi.

  Oletko muuten huomannut, ettei koko muu maailma nouse, vaikka niin väität? Miten menee Venäjällä? Onko Venäjällä ikinä ollut mitään merkitystä Suomen kannalta? Edes vähän?

  Kasva aikuiseksi ja laita korkki kiinni. Tee jotain, äläkä vain vollota ja valita. Äläkä ainakaan pilaa muiden suomalaisten mahdollisuuksia!

  VastaaPoista