keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Uusi valtuusto lähtee kylpylään


Lohjan valtuusto puhuu säästöistä ja säästää kyllä tärkeistä palveluista, mutta seminaarimatkoihin rahaa voidaan laittaa haisemaan edelleenkin tosta noin vaan.


Jo edellisen valtuustokauden alussa tuli kutsu yön yli seminaariin Korpilammelle. Uutena valtuutettuna rohkeasti heti kritisoin menettelyä kalliiksi ja otin yhteyttä kaupungin johtoon. Seminaari tietenkin kuitenkin järjestettiin. Osallistuin itse silloin vain seminaariosuuksiin, mutta en jäänyt veronmaksajien rahoilla hotelliin yöpymään.


Nyt alkaa uusi valtuustokausi ja kappas: taas ollaan lähdössä kalliille seminaarimatkalle tutustumaan toisiimme ja visioimaan ym. strategiahumppaa konsultit mukana.


Perehdytysseminaari on asiana mielestäni tarpeellinen, mutta se voitaisiin järjestää myös edullisesti ja pääasiaan keskittyen. Nyt taas puitteet ja ylimääräinen kuorrutus ovat pääosassa ja seminaarin asiaosuudet ovat yhtä suurta ryhmätöiden tekemistä. Hohhoijaa. Kuin Elämyskaivos: siihenkin oli hienot raamit mietitty, mutta sisältö, se elämys jäi puuttumaan.


Tässä seminaarimatkaan liittyvä mielipidekirjoituksemme Länsi-Uusimaasta 26.4.2017:
LU 26.4.2017


Uusi valtuusto lähtee kylpylään

Lohjan uusi valtuusto, laaja virkamieskunta ja konsultit lähtevät kahdeksi päiväksi visioimaan, tutustumaan toisiinsa ja luomaan yhteishenkeä kylpylään Långvikiin Kirkkonummelle.

Perehdyttämisseminaari on sinänsä tarpeen, mikäli sen sisältö saadaan rautaiseksi ja tehokkaaksi. Emme kuitenkaan pidä järkevänä seminaarin toteuttamistapaa, koska se on tarpeettoman kallis.

Tietojemme mukaan seminaarimatkasta on päätetty kaupungin johtoryhmässä. Johtoryhmällä ei kuitenkaan ole päätösvaltaa tehdä tällaisia päätöksiä. Emme myöskään ole saaneet päätöstä pyynnöistä huolimatta nähtäväksemme. Poliittiset päättäjät eivät ole käsittääksemme voineet vaikuttaa päätökseen mitenkään.

Valtuuston perehdyttämisseminaarit voitaisiin aivan hyvin järjestää kaupungintalon tiloissa paljon halvemmalla. Ruokailla voidaan Monkolan ruokalassa ja mennä yöksi kotiin. Nyt sen sijaan veronmaksajan rahaa palaa Kirkkonummen kylpylään 20 000 euroa, jotta päästään yön yli reissuun. Jos jossakin voitaisiin säästää selvää rahaa, niin tässä, eikä asian varsinainen sisältö kärsisi lainkaan. Eikä tarvitsisi pelkästään puhua säästöistä, vaan voisimme oikeasti toimiakin säästäväisesti.

Jos pitäisimme seminaarin omalla kaupungintalollamme, virkamiehet voisivat lisäksi tehokkaammin jakaa aikaansa normitöiden ja seminaariosuuksien välillä. Nyt sen sijaan kaikki istuvat kaksi päivää kylpylähotellissa ja työt seisovat Lohjalla.

Pikaisen selvittelyn perusteella Vihdissä pidetään seminaari oman kunnan sisällä yksipäiväisenä eikä Hangossa reissata seminaarimatkalle.

Ehkä sitten säästämme ennemmin taas vaikka koulukyydeistä tasapuolisuuteen vedoten.

Piritta Poikonen (PS) ja Hannele Maittila (ML)
Kaupunginvaltuutettuja, Lohja

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti