torstai 17. syyskuuta 2015

Lohjalla tuhlataan luksukseen ja säästetään arjesta

Syksyn ensimmäinen valtuuston kokous oli eilen ja olipahan taas touhua. En osaa kauniisti sanoa, joten jääköön sanomatta.

Ennen kokousta Aluefoorumissa keskusteltiin pääasiassa Pullin koulun lakkauttamisesta. Sieltä olisi saatavissa "huima" 28 000 euron säästö... Ihan älytöntä lakkauttaa toimiva, vilkas ja hyväkuntoinen koulu keskeltä elävää maaseutua. Mutta tässä tapauksessa ilmeisesti se kuudennelle luokalle alkamaan siirtyvä pakkoruotsi tekee nyt tuhojaan...

Irvokkaaksi touhu meni taas siinä vaiheessa, kun varsinaisessa kokouksessa alettiin keskustella kaupunginorkesteristamme. Sitten ei taas ollutkaan rahanmenolla mitään ylärajaa ja 900 000 veronmaksajan euroa on kuulkaas ihan pikkusumma!

Ennen kaikkea oikea laita kunnostautuu tässä verovarojen tuhlailussa ja sen ylimielisessä puolustelussa, mikä on hieman yllättävää - tai toisaalta ei enää olekaan. Mutta kyllä vasemmallakin laidalla verovarojen törsäys kulttuuriin osataan. Puheista päätellen valtionosuudet ja muut yhteiskunnan tuet on koko lohjalaisen kulttuurielämän ydin ja päätarkoitus.

Rahan kulttuuria.
LU 18.9.2015
Rahaa, rahaa, rahaa! Minun kulttuurimieltymyksieni rahoittamiseen! Sinun taskustasi! Vain rahasta ja ennen kaikkea sen tuhlailusta puhe. Hyi. Säästöjen aikaahan nyt pitäisi elää, mutta ehei. Meillä Lohjalla on näemmä millä mällätä.

Korotetaanko hei vaikka TAAS kuntaveroa? Paljonko pannaan tällä kertaa?

Ja jos et kannata verovarojen tuhlausta kaupunginorkesteriin,  olet kulttuuria ymmärtämätön ja sivistymätön. Näin moukkamaista ilmapiiriä meillä Lohjan valtuustossa. Katsokaa netistä ne nauhoitteet, jos jaksatte. En minäkään jaksanut läheskään kaikkea eilen kuunnella, vaikka oli pakko paikan päällä kärsiä. Onneksi ajatukseni osaavat fokusoitua tärkeämpiin asioihin ja korva voi olla vain puoliksi auki. Odottamassa, josko tulisi joku asiallinenkin tiedonjyvä. Eipä tullut.

Ahneus on sivistymätöntä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti