lauantai 4. maaliskuuta 2017

Tunnin juna on huomioitu Lohjan kaavoituksessa

LU 1.3.2017
Näin vaalien alla kömpii esiin näitä hahmoja, jotka vasta nyt näyttävät keksivän, että "Helsingin ja Turun välille on suunnitteilla ns. Tunnin juna ja hei sehän vaikuttaa Lohjankin kaavoitukseen".
Ihmeellistä on, että näitä herätyksiä kokevat myös päätöksentekokoneistossa itse mukana olevat.

Kannattaisi hieman ottaa asioista selvää ennen kuin alkavat puhua höpöjä siitä, että "nyt Lohjalla pitää kaavoituksessa herätä Tunnin junaan".

Kas kun kaavoituksessa on oltu hereillä jo monta vuotta. Tai ainakin useimmat ovat olleet. Sillehän ei voi mitään, jos osa istuvista valtuutetuista ei ole tajunnut, missä mennään.

Me kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtajat vastasimme lehdessä eräälle tällaiselle myöhäisheränneelle valtuutetulle siitä, mitä junan suhteen on kaavoituksessa tapahtunut. Hän kun oli alkanut julkisuudessa huudella "uutta" ideaansa, että kaavoituksessa pitäisi ottaa junarata huomioon seuraavalla valtuustokaudella. Idea vaan on ikivanha ja työn alla jo.   

Lohja ja tunnin juna (LU 1.3.2017)

Lohjan kaupunkisuunnittelun agendalla on jo vuosia ollut "Tunnin juna Lohjalle". Se on ollut ja on keskeisimpiä tavoitteita. Kaavoitukselliset tarpeet ovat olleet ja ovat edelleen hyvin tiedossa ja niihin vastaamiseksi on tehty töitä.

Valtuutettu Nauska on nyt löytänyt uuden poliittisen "kodin". Viitaten hänen kirjoitukseensa (LU 28.2.2017) hänelle vaikuttaa vielä olevan yllätys, että nykyisen kaupunkisuunnittelulautakunnan Vasemmistoliiton edustajat ovat luottamustoimeensa vakavasti suhtautuvia päättäjiä. Heiltä Nauska olisi saanut halutessaan tietoa kaavoituksen etenemisestä ja mahdollisuuksista mm. Lempolan alueella.

Myös Nauskan uuden poliittisen ryhmän puheenjohtaja ja valtuuston ansioitunut varapuheenjohtaja, joka on myös koko valtuuston mittakaavassa yksi parhaiten asioihin perehtyneitä päättäjiä, olisi kyennyt valaisemaan asiaa hänelle.

Myös toissa viikon valtuustoinfossa kerrottiin näiden Tunnin junasta johtuvien kaavavaatimusten työstämisestä. Suuri osa Lohjan päättäjistä on siis ollut jo hereillä.

Ilkka Lähteenmäki (Kok.)     
puheenjohtaja               
Piritta Poikonen (PS)
varapuheenjohtaja
Kaupunkisuunnittelulautakunta, Lohja


***
JATKOA 7.3.2017:


LU 7.3.2017

Tunnin juna ajautui sivuraiteelle

Valtuutettu Nauska vaati (LU 28.2.2017) Lohjaa heräämään ensi vaalikaudella ns. Tunnin junaa varten.

Me kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtajat kerroimme (LU 1.3.2017), että hereillä on oltu tässä asiassa jo vuosia. Kerroimme myös, mistä lähteistä valtuutettu olisi saanut tietoa kaavoituksen tilanteesta.

Halusimme samalla viestiä kuntalaisille, että tällaiset vaalien alla raikuvat herättelyvaatimukset ovat myöhässä ja aiheettomia, koska hereillä ollaan jo.

Tästä juna-asiaa koskevasta vastauksestamme hämmästyneenä valtuutettu Nauska kävi ivailemaan (LU 4.3.2017) edustamiemme puolueiden valtakunnanpolitiikkaa ja päätyi kirjoituksessaan sitten Aurlahden kautta aina kyläkouluihin saakka.

Itse en enää pysy perässä tämän Tunnin junaa koskevan keskustelun sivuraiteella. Tosin olenkin tippunut tämän resiinan kyydistä jo siinä vaiheessa, kun Nauska julisti (LU 5.1.2013) Perussuomalaisten valtuustoryhmästä erotessaan persujen toiminnan olevan hänen makuunsa liian kommunistista - päätyen kuitenkin omassa poliittisessa loikassaan lopulta vasempaan laitaan.

PIRITTA POIKONEN

Kaupunginvaltuutettu (PS)

Lohja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti