maanantai 10. elokuuta 2015

Puoluekokouksessa

Käväisimme puolisoni kanssa Turussa PS-puoluekokouksessa. Oli mukava nähdä tuttuja naamoja myös EU-vaalien ajoilta vähän kauempaakin! Edelleen tuli iloisen kiitollinen olo, kun teitä näin ja antamaanne vaaliapua muistelin.Kituuttava eurokritiikki

Olipa hienoa, että puheenjohtajistoon valittiin vankasti eurokriittinen Tynkkynen! Ja millä äänimäärällä! Hienoa oli myös Halla-ahon puheessa se kohta, jossa sanottiin PS:ää äänestettävän siksi, että olemme vaihtoehto, mutta vain niin kauan kuin olemme vaihtoehto.

Eurokohelluksen suhteenhan emme enää ole todellinen vaihtoehto, mutta Tynkkysen valinta tuo pientä toivoa siitä, että puolueen "vanhaksi linjaksi" nimetty eurolinja heräisi vielä eloon. Ei se linja kyllä niin vanha ole, mutta jonnekin se katosi vaalipäivän ja hallitusohjelman julkaisun välillä. Kadonnut se siis on.


Toimittajia kiinnosti kohu ja jakolinjat

Savon Sanomat 9.8.2015
Pääsimme Keskisuomalaisen ja Savon Sanomien haastateltavaksi. Toimittajaa kiinnosti kovasti Immos-kohu ja mahdolliset jakolinjat puolueen sisällä.

Omalta osaltani Immos-kohu meni alkuun vähän ohi, kun olin Itä-Suomessa sukukokouksessa niinä päivinä. Kun palasin sieltä mediapimennosta kohun keskelle, säikähdin ensin, että mitä kauheaa hän on oikein kirjoittanut. Edeltävää valokuvakohua muistellen pelko hiipi selkäpiitä pitkin.

Sitten luin tekstin. No eipä siinä mitään aivan kauheaa eikä ainakaan uutta ollut. Ja tiesin heti, ettei siinä ainakaan mitään rikollista ollut, kuten KRP:kin melko nopeasti totesi. Tuolla synkällä linjalla on viitisen tuhatta äänestäjää Oulun seudulta viimekin vaaleissa vakuutettu. Sitä seikkaa ja sen syitä on syytä tutkailla, että miksi on näin.

Kun kohu alkoi paisua mielenosoituksiksi, yleiseksi persujen paheksunnaksi ja lopulta Turkkilalle buuaamiseksi, itselleni tuli sellainen olo, että nytpä menee pahasti yli. Yleinen kohkaaminen alkoi näyttäytyä ihan kummallisena kiihkomielisenä sirkuksena. Immosen teksti alkoi samalla vaikuttaa entistäkin mitättömämmältä ainakin kohuun nähden.

Rohkaisen kiihkoilijoita lukemaan sen Immosen tekstin itse. Samoin kuin Halla-ahon tekstejä. Kannattaa ylipäänsä aina lukea suoraan lähteeltäkin alkuperäisteksti silloin, kun joku kohu on päällä. Kumpikin herroista on valinnut demokratian keinokseen vaikuttaa ja ovat olleet siinä menestyksekkäitä. Mutta he ovatkin ilmiön siisteimpiä pintakuohuja ja osaavat kyllä hoitaa homman näppärästi omalta osaltaan. Pinnan alla mönkii sitten monenlaista möykkääjää. Siitäpä rajaa vetämään asiallisen ja asiattoman välille. Tiukkaa rajaa!


Keskisuomalainen 9.8.2015

Itse en ole mikään maahanmuuttointoilija suuntaan enkä toiseen. En kiistä maahanmuuton ongelmia, mutta en paisuttelekaan niitä. Toivoisin puolueen keskittyvän enemmän euro-ongelman purkamiseen, eikä vain sen pitkittämiseen tuloillaan olevan Kreikan kolmannen tukipaketin muodossa. Sillä niin kauan kuin olemme euron hirttosilmukassa, suomalainen vientiteollisuus ja työllisyys kompuroivat pahasti.

Valitettavasti Turussa kuultiin vain koottuja selityksiä eurotilanteesta. Itseeni ne eivät tietenkään uponneet. Olisipa vaan puhuttu noin jo ennen vaaleja! Koska onhan tuo täytynyt jo silloin kaikkien tietää. Itse ainakin tiesin nämä faktat jo ennen vaaleja. Mutta koska linja oli ennen vaaleja puheissa edelleen tiukka, oletin, että oli tehty aito tietoinen valinta, että Kreikka kolmosta ei tule PS:n siunauksella. Nyt ei puheet ja teot kohtaa. Se tekee minulle ehdokkaana olleena pahaa. Ja tietenkin se tekee pahaa, että tehdään vääriä ja huonoja päätöksiä. Koko Euroopan haitaksi.


Unelmieni puolue

Ollapa olemassa puolue, joka:
- Haluaa purkaa euron ja ymmärtää euron aiheuttamat laajat ongelmat
- Kannattaa kielivapautta ja vastustaa pakkoruotsia
- Ajaa pienituloisenkin asiaa
- Ei kiellä maahanmuuton ongelmia
- Kannattaa perustuloa
- Sallii tasa-arvoisen avioliiton
- Uskoo tieteelliseen näyttöön esim. ilmastonmuutoksesta, rokotuksista ja ravitsemuksesta
- Kannattaa uusiutuvia energiamuotoja ja vastustaa ydinvoimaa
- Ymmärtää, ettei koko maata voi/kannata pitää asuttuna
- Tajuaa, että pitkien välimatkojen maassa yksityisautoilu on välttämätöntä
- Suhtautuu positiivisen uteliaasti ja kohteliaasti poliittisiin vastustajiin sekä niiden vaihtoehtoihin

Tuollaista ei tietenkään ole. On siis valittava olemassa olevista vähiten huono. Näillä siis mennään :)

Keskisuomalainen 9.8.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti