tiistai 25. elokuuta 2015

Liikaa verorahaa sirkushuveihin - Vastine Woudelle

LU 25.8.2015
Eilisessä Länskärissä oli eriskummallinen kirjoitus lehtori Woude-Rantalaiholta, jossa hän haukkui minut ahdasmieliseksi, epäisänmaalliseksi ja vihjaili minun pitävän rockkonserteista, koska siellä voi kännätä. Eipä voinut enemmän pieleen lehtori raivossaan harhautua.

Alla tänään julkaistu asiallinen vastaukseni eiliseen törkytekstiin. Myös tekstaripalsta pullisteli. Kiitos Lohjalaiset kannanotoistanne. Joukkovoimaa!


Liikaa verorahaa sirkushuveihin

Länsi-Uusimaa 25.8.2015

Henriette van der Woude-Rantalaihon hämmentävä raivonpurkaus minua kohtaan (LU 24.8.2015) ei vastinetta ansaitsisi, mutta se kuitenkin saa sen tässä.

Vaikka Woude-Rantalaihon arvion mukaan olenkin ahdasmielinen, ainakin musiikki- ja taidemakuni on monipuolisempi kuin hänen makunsa. Minä näet kannatan korkeakulttuurin lisäksi myös populäärikulttuuria. Myös sitä rockmusiikkia, jonka on tultava toimeen ilman veronmaksajien jatkuvia valtavia rahallisia panostuksia! Mieleni ei siis ole ahdas, mutta ajattelutapani on realistinen.

Woude-Rantalaihon purkauksesta jää epäselväksi mm. se, miten koko asiaan liittyvät hänen mainitsemansa ”virkistysjuomien” myyjien kukkarot, joiden lihomattomuus hänen oudon väitteensä mukaan jotenkin minua muka harmittaisi. Etenkin kun en itse minkään lajin ”virkistysjuomia” myy enkä edes käytä lainkaan.

Onko huippulaadukkaan, mutta myös huippukalliin kaupunginorkesterimme puolustaminen jo näin
LU 25.8.2015
heikoissa pitimissä? Sittenhän tässä on toivoa saada kaupungin ylenpalttinen rahankäyttö sirkushuvien osalta aisoihin. Lohjalaisille veronmaksajille olisi paljon halvempaa esim. se, että verovaroin avustettaisiin tilausbussi konserttimatkalaisia varten pari kertaa kuussa Helsinkiin tai Espooseen.

Lohjalla ei suju moni arkinen, kunnan pakollisiin tehtäviin kuuluva asia. Koulukyydit ovat olleet kaaoksessa ja hammashoitoon joutuu jonottamaan. Olisipa hienoa nähdä Woude-Rantalaihon kohdistavan mielenkiintonsa vastaavalla tarmokkuudella myös esimerkiksi koulukyytien epäkohtien korjaamiseen!

Työllisyystilanteemme on minulle tärkeä. Mutta minä en, toisin kuin Woude-Rantalaiho, kannata sitä, että verovaroin pidetään yllä lukuisia sellaisia turhia työpaikkoja, joilla vain tuotetaan sirkushuveja harvoille. Ennemmin käyttäisin nekin rahat koulukyyteihin ja terveydenhuollon henkilöstön palkkaamisen. Mutta arvonsa kullakin.

Odotan jatkossa raivonpurkausten sijaan asiallista keskustelua lohjalaisten verovarojen käytöstä ja toivon Woude-Rantalaiholle mitä parhainta mielenrauhaa.

Piritta Poikonen
Kaupunginvaltuutettu
Lohja
LU 25.8.2015


Woude-Rantalaihon mahalasku LU 24.8.2015

1 kommentti:

  1. Kaiken kaikkiaan on väärin, että yhteiskunnan varoin tuetaan sellaisia kulttuurin muotoja, joiden käyttäjäkunta on pääsääntöisesti hyvätuloisia ja hyvässä asemassa olevia kansalaisia, kun sen sijaan ne kulttuurimuodot, jotaka hyödyttävät sitä kansanosaa, joka osallistuu veronmaksajana tämän korkeakulttuurin rahoittamiseen ja käyttää monilukuisemmin sellaisia kulttuurin osa-alueita, joihin yhteikunta ei osallistu minkään kokoisella rahoitusosuudella. Yksinkertaistettuna käyhät maksavat hyvätuloisten hurvittelun, mutta eivt saa omaansa mitään tukea. Täysin järjenvastaista. Eikö ennemmin pitäisi olla niin, että eliitti maksaa omat huvinsa ja yhteikunta tukee kansanhuveja?

    VastaaPoista