sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Lohjan valtuusto toimii oikein

Hyvää uutta vuotta teille kaikille! Omalta osaltani vuosi on lähtenyt liikkeelle urheillen ja opiskellen sekä tv-viihteen, kaunokirjallisuuden ja töiden parissa. Kipuja on vähän kiusana, kun ikivanha iskiakseni muistuttelee olemassaolostaan ja on kehittänyt kaverikseen vielä bursiitin eli tulehduksen reiteen. Hoitokeinot tuntuvat onneksi tepsivän eli lisää venyttelyä, kipulääkettä, kinesioteippiä ja kylmähoitoa.

Ärsytystäkin on vähän kiusana, kun olen lueskellut viime päivien Länsi-Uusimaasta Lohjan poliittisen eliitin voivottelua. He haikailevat "yhteistyön" ja "me-hengen" perään ja kokevat olonsa ilmeisen epävarmoiksi ja epämukaviksi nykyisessä terästäytyneessä lohjalaisessa päätöksenteossa.

Se on nyt kyllä aivan kummallista, jos ei eliitin sielu kestä sitä, että valtuusto ylimpänä päättävänä elimenä ottaa paikkansa ja tekee työtänsä. Kuten sen pitääkin! Annan kaikki pisteet valtuustollemme. Rohkeasti vaan eteenpäin reilun yhteistyön ja tarvittavan poliittisen debatin hengessä!


Käskeminen ei ole yhteistyötä!

Lohjalaiselle poliittiselle eliitille "yhteistyö" ja "me-henki" tarkoittavat kokemusteni mukaan kuitenkin sitä, että tehdään juuri siten kuin he ovat pienessä piirissään päättäneet. Kaikki muu on sitten heidän mielestään "teatteria" tai jotenkin muuten paheksuttavaa. Kaupunginjohtajakin oli radiossa haukkunut valtuustossamme olevan "viihteellisiä piirteitä". Sanonko missä sitä viihdettä on Lohjalla viime aikoina ollut? Elämyskaivoksen epätoivoisessa lobbauksessa. Mutta metsäänpä meni se älyttömyys! Sehän se vissiin kenkää puristaa nyt ja vielä pitkään... Katsellaan, että kauanko puristaa ;)

Tilanne on nyt Lohjalla se, että jos valtuustossa ei nuijita eliitin pienessä piirissä valmisteltua talousarviota sellaisenaan mukisematta, se on sitten näemmä aivan pöyristyttävää eliitin mielestä. Tai jos valtuusto ei nielaise Elämyskaivoksen tyyppistä aivan älytöntä hanketta, se on sitten "teatteria" tms. Mutta valtuustonhan on pakko toimia, jos kaupunginhallituksen esitykset eivät ole hyväksyttävissä!
Kh:n pj sättii valtuutettuja perusteetta.
LU 3.1.2015

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja sättii valtuutettuja tuoreessa kirjoituksessaan (LU 3.1.2015) ja väittää, ettei materiaaleihin ole muka tutustuttu ja faktoja on muka taivutettu omien tavoitteiden saavuttamiseksi. HAH HAH! Sitä "faktojen taivuttelua" näkyi etenkin Elämyskaivosasiassa nimenomaan hankkeen nokkaihmisten toimesta jopa härskin paljon. Ja siihenhän se hanke osittain kaatuikin. Sekä hankkeen sisällön huonous että sen huonon sisällön kaunistelu saivat meikäläisen reagoimaan. Homma haisi.


Vaarallista leimaamista!

Mielestäni tämä Lohjan poliittisen eliitin harjoittama valtuustotyön sumeilematon leimaaminen ja suoranainen pilkka on erittäin vaarallista demokratian kannalta. Meitä valtuutettuja yritetään vaientaa ja osoittaa olemaan vain kiltisti rivissä. Oman järjen käyttöä pilkataan "teatteriksi" tai se on selvästikin eliitin mielestä muutoin epäsuotavaa.

Todella pelottavaa tämä eliitin toiminta. En edelleenkään oikein tiedä, keiden käytös heitä nyt harmittaa näin kovasti, mutta huhujen mukaan muutamat konkarivaltuutettumme ovat olleet turhan räväkällä päällä viime aikoina. Jaa-a, itse olen tuota touhua seurannut kaikissa syksyn kokouksissa ja vaikken siitä ole niin pitänyt, niin kyllä minä sen kestän ja siedän. Se kuuluu nyt kuvioon.


Päätökset on tehtävä oman harkinnan ja järjen mukaan kuntalaisia kuunnellen

Valtuuston jokaisen jäsenen kuuluu toimia ja äänestää oman järkensä mukaan ja kuntalaisten tuntoja kuulostellen. Suoraan torilta ei faktoja ja äänestysohjeita voi poimia, mutta kuntalaisten mielipiteitä on kuultava. Myös ja etenkin heidän, jotka eivät äänekkäimmin tuntojaan julki huuda! Totuus muhii siellä jossain ja poliitikko tonkii sitä esille monella tapaa - ja luottaa myös omaan järkeensä vahvasti. Se on hänen velvollisuutensa.

Tulee äänestää jonkun hankkeen puolesta, jos siltä tuntuu, riippumatta siitä, kuka hanketta esittää.
Tulee äänestää jotain hanketta vastaan, jos siltä tuntuu, riippumatta siitä, kuka muu hanketta vastustaa.

Edes kaupunginhallituksen käskyihin ei tule alistua mukisematta! Muutoin päätösvalta luisuu parille kolmelle keskeiselle hallintokoneiston toimijalle.

Liian monella tosin tuntuu olevan tärkeämpää se, kuka sanoo, kuin se, mitä sanotaan. Tuo on suuri sääli ja äärimmäisen vahingollista.

2 kommenttia:

  1. On hyvä että jollain on kanttia nostaa kissa pöydälle :)

    VastaaPoista
  2. Jep :) Mua niin tympii tää touhu: jos ei tehdä kuten poliittinen eliitti tahtoo, sitten leimataan koko valtuusto jotenkin ihan hassuksi ja työtämme pilkataan. Siis oman puheenjohtajistomme taholta! Törkeetä. Kattois johto nyt vaan peiliin ja miettis pitkään ja hartaasti, missä se heidän maalailema vika oikein on. Huonossa valmistelussa, huonossa johtamisessa, huonossa neuvottelutyylissä ja huonoissa ideoissa!
    Valtuutetuilla on velvollisuus toimia ja käyttää omaa järkeään. Me ei olla mikään kumileimasin!

    VastaaPoista