keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Elämyskaivoksen epämääräisyydet jatkuvat

Huono häviäminen. Se on rasittavaa seurattavaa pitkän päälle.

Ratkaisun hetkellä suon aina hävinneelle osapuolelle sen, että sieltä purkaantuu jotain asiatonta, enkä siitä ala nipottaa. Se on ihan inhimillistä, että hetken kestää päästä taas tasapainoon ja sen ensireaktion pyrin ymmärtämään. Mutta liika on liikaa.

Elämyskaivoksen lobbarit eivät nyt millään pääse selkeästä suurtappiostaan yli. Taas on pitänyt tällä viikolla syöttää lehteen iso juttu siitä miten Kone Oy "on valmis odottamaan elämyskaivosratkaisuja". Mutta kun ei oikeasti ole valmis odottamaan. Ei edes reilua viikkoa. 

LU 12.1.2015. Elämystelijät ne jatkaa turhaa taistoaan.

Kaupunginhallituksessa on 5.1.2015 kiireellä pantu täytäntöön rahahanojen aukaisu Elämyksen käytävää varten, koska Kone Oy:n omat työt sanelevat aikataulun näin kiireiseksi. Asiassa on vielä valitusaika meneillään, mutta silti rahojen tuhlaamista pannaan jo täytäntöön pikavauhtia. Oikeasti näin ei saisi menetellä, ei minkään tekosyyn nojalla.

Valtuuston päätöksen valitusaika umpeutuu 15.1.2015. Rahat pitää nyt silti olla 7.1.2015 valmiita tärväämään. Näin huonosti kaupunki on saanut asiat neuvoteltua Koneen kanssa. Oikeasti Kone ei siis ole valmis odottamaan sekuntiakaan kaupunpungin rahojen avautumista. Pelin henki on: Rahat tiskiin 7.1.2015 tai koko homma voidaan unohtaa.

Yrityksethän toimivat tässä vapaassa markkinataloudessa omien edellytystensä ja aikataulujensa mukaan lakien ja sääntöjen puitteissa - ja niin pitääkin! Jos sinne sekaan sitten julkinen sektori haluaa omine juttuineen, julkinen sektori ei pääse sanelemaan tahtia ja se pitää tajuta etukäteen. Mutta ei näin pöyristyttävää hyvän hallinnon ja kuntalain jalkoihin polkemista saa tapahtua kaupungin toimesta siltikään! Homma ei silloin toimi. Näiden kumppanuuksien pitää olla tasapanoisempia. Win - win.

Mutta näin meillä Lohjalla toimitaan. Kuntalaisten laillisilla oikeuksilla pyyhitään pöytää. Kaupunginhallituksessa vain yksi jäsen (Maittila Meidän Lohjasta) oli tajunnut tämän asian. Siis vain yksi! Uskomatonta tämä Lohjan kaupunginhallituksen jatkuva hapuilu ja näin raaka kyynärpäätaktiikka!

KH 5.1.2015 pöytäkirjasta. KH itsekin myöntää, että nyt menevät riskillä
sääntöjä mieleisikseen taivutellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti