sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Joensuun puoluekokous 2013

Elämäni ensimmäinen puoluekokous on nyt koettu! Olipas mielenkiintoinen elämys.

Muutenkin oli todella touhukas reissu Pohjois-Karjalaan. Itselläni on sukujuuret Juuassa ja Valtimolla, joten yhdistimme puoluekokousreissuun muutakin lomailua ja sukulointia Pohjois-Karjalassa. Matkaan mahtui myös surua, sillä  samalle reissulle osuivat enoni hautajaiset.

Ilma oli kuuma, tunnelma oli lämmin


Läksimme matkaan jo muutama päivä ennen kokousta. Mikkelin korkeudella auton mittariin ilmestyi +30 C ja siinä se pysyi maaliin saakka. Perillä lämpöä oli lopulta jopa yli sen +30 C.

Perus-Pirre
Kokouspaikka oli Joensuun Areena. Kaikki sujui fasiliteettien osalta hienosti: ilmoittautuminen sujui nopsaan, ruoka oli hyvää, ei ollut jonoja ja paikka oli muutenkin juuri sopiva tällaiseen toimintaan. Äänestyksetkin sujuivat todella sukkelasti sähköisellä systeemillä. Niitä olikin ensimmäisenä kokouspäivänä peräti seitsemän. Tulosten saaminen tosin kesti sähköisestä systeemistä huolimatta ihmeen pitkään ja kokous venyi pahasti yliajalle. Mutta itse äänestäminen meni melkein kevyttä hölkkää edeten.

Hyviä puheita

Timo Soini
Timo Soinin puhe oli hyvä. Odotetuin uutinen oli päätös EU-vaaliehdokkuuden suhteen. Ja mahtavaa: Soini ei jätä Suomen politiikkaa! Myönnän karjahtaneeni riemusta melko äänekkäästi JEEEEEE ja tuulettaneeni uutisen tultua julki. Juuri näin, hienoa.

Kansainvälinen puhujavieras oli tanskalainen MEP Morten Messerschmidt. Mielestäni hän puhui vakuuttavasti, innostuneesti ja aidosti. Hän peräänkuulutti eurooppalaista demokratiaa todella voimakkaasti. On merkillistä ja väärin, että vaaleilla valitsemattomat henkilöt ja muut ei-demokraattiset elimet määrävät sen, mitä Euroopassa tehdään eurokriisin suhteen. Asiaa joka sana Mortenin puheessa. Tämä demokratiavaje itseänikin eniten EU:ssa vaivaa. Ei se mitään, jos tehdään tyhmiä päätöksiä, jos niille on kansalaisten tuki... koska silloinhan ne olisivat viisaita päätöksiä. Kunnioitukseni demokratiaa kohtaan on syvää ja hyväksyn sen tulokset. Nythän esimerkiksi liittovaltiolle kansalaisten tukea ei ole - ja silti meitä siihen ajetaan. Tämä on yksiselitteisen väärin.

Uusi puoluesihteeri on Lohjalta!

Kokouksessa äänestettiin puolueen puheenjohtajasta ja kolmesta varapuheenjohtajasta. Äänestämällä valittiin myös uusi puoluesihteeri, joka on Riikka Slunga-Poutsalo LOHJALTA! Yeah! Hyviä valintoja kaikki, mutta tottakai lohjalaisena erityisesti tämä puoluesihteerivalinta oli sykähdyttävä.

Oheinen kuva on otettu vaiheessa, jossa valinnan ratkettua odottelemme Riikkaa ja seuraamme sivusta median pyöritystä ja salamavalojen räiskyntää:


Lohjalaisten PerusNaisten ilmeisen tyytyväiset "käsilaukkutelineet" ;)

Tänään pääsimme kotiin - ah ihanaa - ja mittariin näytti kertyneen lähes 1 300 km tällä reissulla.


1 kommentti: