lauantai 17. lokakuuta 2020

Korona ei ole salajuoni

Länsi-Uusimaa 17.10.2020

Korona ei ole salajuoni

Koronaan liittyviä salaliittoteorioita velloo netissä valtoimenaan. Joku pitää tilannetta lääketeollisuuden salajuonena, toinen ei usko koko viruksen olemassaoloon.

Korona ei kuitenkaan ole mikään salajuoni. Kukaan ei lopulta hyödy tästä sekavasta tilanteesta. Kukaan ei tilannut terveysuhkaa, talousongelmia eikä globaalia murhetta.

Korona ei myöskään ole vaaraton tauti. Kysy vaikka keväällä HUS:ssa koronapotilaita hoitaneilta! Olisitko itse uskaltanut olla siellä silloin töissä, häh?

Hölmöintä on se, että koronan ”vaarattomuutta” todistellaan tällä hetkellä sillä, että siihen on kuollut Suomessa toistaiseksi melko vähän ihmisiä. Eli siis koska taudin leviämistä saatiin jarrutettua laittamalla lähes koko yhteiskunta säppiin keväällä, niin nytkö sitten torjunnan sillä erää onnistunut lopputulos todistaakin viruksen muka vaarattomaksi? Mietipä toisenkin kerran.

Ketkä näihin salaliittoteorioihin sitten uskovat? Henkilöt, joiden henkinen kantti ei kestä sitä tosiasiaa, että virus todella uhkaa väestön terveyttä. He saavat lohdutusta siitä, kun voivat selitellä itselleen, että tilanne ei olekaan muka totta.

Kun ei pysty kohtaamaan sitä faktaa, että elämme poikkeuksellisen epävarmoja aikoja, on helpompi selitellä asiat oman mielensä mukaan.

Salajuoniin uskomaan jo sortuneita ei kannata yrittää puhua enää ympäri. Se on ajan hukkaa.

Sen sijaan on tärkeää, että me, jotka olemme vielä järjissämme, pidämme jalat maassa sekä jäitä hatussa ja toimimme fiksusti.

Pidetään etäisyyttä, käytetään maskeja tarvittaessa, hoidetaan asialliset hommat ja sinnitellään. Kun rokote valmistuu, otetaan se.

Tilanne on nyt terveysturvallisuuden ja talouden kannalta vaikea. Mutta ei toivoton.

Kun keväällä tuntui, että rokotteen saaminen vasta joskus 2021 on ikuisuuden päässä, niin loppusuorahan häämöttää jo! Joulukarkit on jo kärrätty kauppoihin eli vuoden vaihdetta on jo lupa odottaa.

Aikanaan tätä karmeaa vuotta 2020 muistellaan kovana koettelemuksena, josta kuitenkin selvittiin sinnikkyydellä.

Salaliittoihin hurahtaneet puolestaan muistetaan nykypäivän Terijoen hallituksena.

PIRITTA POIKONEN

Kirjoittaja on lohjalainen kaupunginvaltuutettu (PS)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti