torstai 15. maaliskuuta 2018

Ravirata on huono asuntomessujen parkkipaikka

Lohjalla jatkuu ideointi tulevien asuntomessujen parkkialueen suhteen...

Nyt on selvinnyt, että parin-kolmen keskustan kuppilan muutaman viikon lisämyynnin takia kaikki messuvieraat kierrätetään messuille kaupungin toiselta äärilaidalta busseilla keskustan läpi. Eli verotukea sinun taskusta muutaman kuppilan taskuun ja samalla kiusataan tuhansia messuvieraita. Ei mitään järkeä. Vieraiden saaminen keskustaan pitäisi tapahtua houkutellen. Nyt se tapahtuu pakolla piinaten.

Tässä mielipidekirjoitukseni aiheesta Länskäristä 15.3.2018:

Ravirata on huono asuntomessujen parkkipaikka

Länsi-Uusimaa tiesi 14.3.2018 kertoa, että Lohjan asuntomessujen parkkipaikka on päätetty sijoittaa Tynninharjulle saakka vanhalle raviradalle. Sieltä sitten joka ikinen messuvieras kärrätään keskustan halki vaivalloisesti busseilla messuille. Hakemusvaiheen fiksut suunnitelmat ovat siis lentäneet romukoppaan.

Tarkoituksena on ilmeisesti luoda mielikuva Lohjasta paikkana, joka sijaitsee erittäin kaukana pääkaupungista. Näin se käy: Ensin vieraat ajatetaan tietä no 25 pitkin ohi kaupungin Tynninharjulle saakka eli aivan eri puolelle kaupunkia kuin missä asuntomessut ovat - ja kuin minne moottoritie olisi kätevästi vienyt. Seuraavaksi odotellaan messubussia aikansa ja sitten körötellään keskustan halki messuille. Nopeimmillaan kolmen vartin matkaan saadaan näin tärvättyä puolitoista, jopa kaksi tuntia.

Kaiken tämä bussirallin päätarkoitukseksi on nyt paljastunut halu järjestää verotukea Lohjan keskustan muutamille yrittäjille.

Mitäpä tästä miettii lystin maksava, vientiteollisuuden palveluksessa työskentelevä, Lohjalle huikean 20,5 % kuntaveron maksava insinööri päivittäisellä työmatkallaan Helsinkiin? Hän alkaa miettiä muuttoa muualle parempien palveluiden ja halvemman kuntaveron piiriin. 

Lohjalla häntä ei nimittäin ajatella, vaan kuntavetoisen verorahoitteisen ns. ”elinvoiman” ydin tuntuu vuodesta toiseen olevan vain ja ainoastaan verotuen kippaaminen muutaman keskustan kuppilan hyväksi. Milloin se on kävelykatupelleilyä, milloin asiakkaiden kärräämistä verorahoilla suoraan oven eteen kuten nyt suunnitellaan. Lohjalla himoitaan mitä tahansa tuhlailua, kunhan vain saadaan veroprosentti pidettyä katossa.   

Piritta Poikonen
Kaupunginvaltuutettu (ps), Lohja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti