lauantai 7. joulukuuta 2013

Jolla, my precious

Jono luikerteli pitkänä saapuessani Kamppiin klo 16:30.
Osallistuin Jolla-puhelimen lanseerauspippaloihin 27.11.2013 Kampin Narinkkatorilla. Tilaisuus oli mukava ja tutustuminen uuteen luuriin on nyt meneillään.

Jonottaja no. 147.
Olin seuraillut mielenkiinnolla ja mielihyvällä uutisia siitä, miten entiset Nokian insinöörit olivat alkaneet kehittää uutta älypuhelinta. Ja kun viime keväänä tuli mahdollisuus ennakkovarata Jolla-puhelin, päätin ensimmäisen ennakkovarauspäivän iltana tarttua tilaisuuteen. Kas miksi ei? Vaikken uutta puhelinta tarvitsekaan, tuli vain sellainen tunne, että hypätään nyt mukaan ja osoitetaan konkreettisesti se, että homma kiinnostaa ainakin 399 €:n verran. Kallista, turhaa, mutta "I want to believe", kuten X-Filesissä slogan oli :) Ja sinä päivänä, kun tuli uutinen Nokian myymisestä Microsoftille, olin todella iloinen, että olin jo Jolla-jonossa ensimmäisten joukossa.

Sain kutsun lanseeraustilaisuuteen ja jononumeroni oli lopulta 147. Kaikkiaan juhliin pääsi 450 ensimmäistä jollailijaa. Jonossa ja juhlissa oli kivaa. Jonottajia yhdisti tahto nähdä Jollan onnistuvan. Kukaan ei mollannut tai voivotellut. Fiilis oli positiivinen "vitsit kun tästä tulis jotain todella hienoa". Kyllä me suomalaisetkin osataan olla tsemppaavia!

Itse puhelin on kaunis kuin mikä! Ja nokkela toiminnoiltaan. Tykkään elepohjaisesta käyttöliittymästä. Käyttelen koko ajan samaan aikaan Lumiaa, mikä on pääasiallinen puhelimeni. Tämä kahden luurin loukussa oleminen hieman hidastaa uusille tavoille oppimista, mutta kyllä se jo sujuu.

Marc Dillon on stage.

Olen ollut kovin kiireinen, minkä takia Jollaan tutustuminen ja opettelu on jäänyt täysin sivuhommiksi. Ja muutenkin olen laiska opettelemaan uusien vimpainten käyttöä ainakaan mitään ohjetta lukien... vaiston varassa vaan kokeilen.

Sosiaalisen median sovellukset eivät vielä toimi Jollassa parhaalla mahdollisella tavalla, mutta parannusta siihenkin on luvassa. Valmishan tämän puhelimen ei vielä pitänytkään olla, vaan joku beta-versio. Mitä ikinä se tarkoittaakaan... ;)Vain yksi siitä Jollastakin puuttuu: oikeaa näppistä ei tässäkään ole, vaan kosketusnäytöllä pitää räpeltää kirjoitusvirhettä toisensa perään. Miksi, oi miksi mikään puhelinvalmistaja ei tuo kunnon fyysisellä näpiksellä varustetua älypuhelinta markkinoille? Todella moni tuttavanikin kaipailee sellaista!

Luurini edestä ja takaa.

Jonottaja no. 1 haastattelussa juuri ennen H-hetkeä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti