torstai 31. lokakuuta 2013

Päivä Brysselissä

Kävin tällä viikolla päivän työmatkalla Brysselissä. Näitä reissuja aina välillä kuuluu työhöni. Menin aamun ensimmäisellä lennolla sinne ja tulin päivän toiseksi viimeisellä lennolla takaisin. Onhan se aikamoista haipakkaa ja kontrasti on melkoinen, kun lähtee kotoa maaseudun rauhasta aamulla aikaisin, käy viiden tunnin mittaisessa kokouksessa Keski-Euroopassa ja palaa illalla melko myöhään kotiin taas sinne maaseudun rauhaan Lohjalle.Itse kokous liittyi henkilövakuutuksiin ja etenkin ikäihmisten tarvitseman hoivan rahoituksen järjestämiseen. Hoivaongelma on vasta kasvamassa ympäri Eurooppaa ja se on vaikea ratkaistava. Vaikeaa on siis hoivan rahoituksen järjestäminen. Kaikkien tahto sen suhteen, että ikäihmisille pitää järjestää hyvä ja mielekäs hoiva, on selvä.

Kovin hohdokasta reissaaminen Brysseliin ei ole,
mutta hyödyllistä ja antoisaa kylläkin. Tyypillinen maisema, mitä päivän matkalla ehtii nähdä, on lentokentälle vievän moottoritien reuna ja kokouspaikan lähikadut.Kun ajattelen Brysseliä paikkana, minulle tulee mieleen kokouspaikkojen käytävien kokolattiamatot. Ruskeat tai harmaat kokolattiamatot peittävät kaikki lattiapinnat. Ajatuskin jo aivastuttaa...


Tälläkin kertaa kokouksessa tuli hyvin konkreettisesti ilmi se, kuinka kovin erilaisia EU-maat ovat. Ja hyvä niin. Eläköön monipuolisuus ja erilaiset tavat ratkoa yhteiskunnallisia ongelmia. Itselle suomalaisena Suomen tapa toimia tuntuu toki parhaalta, mutta on hyvä ihan oikeasti tajuta, ettei meidän tapa toimia ole ainoa eikä välttämättä edes paras - vaikka se meille paras onkin.

Kahden viikon päästä menen uudestaan päivän työmatkalle Brysseliin ja silloin on kyseessä oikein matkojen klassikko: aamun ekalla sinne ja vikalla takas.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti