keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Valtuuston kokous 17.4.2013

... ja vähän muuta pölinää


Tänään olikin varsin lyhyt valtuuston kokous. Hyvä niin, etenkin kun flunssa väsyttää vieläkin.

Juuri mistään asioista ei käyty suurempia keskusteluja, vaan asiat olivat tulleet riittävästi pureskelluiksi jo lautakunnissa. Ainoastaan yhteislyseon lukion kattorempasta käytiin vähän kiivaampaa sananvaihtoa.

Kotimaista työvoimaa haluttiin lukion kattoremppaan


Sanailu alkoi meidän ps-ryhmän ryhmäpuheenvuorosta, jossa ei tietenkään vastustettu aiheellista remppaa, vaan kehuttiin sitä, että tarjouskilpailun voittajaksi oli seuloutunut firma, joka ei ketjuta urakkaa alihankkijoille ja joka käyttää siis omaa, kotimaista työvoimaa.

Itsekin olen kotimaisen työvoiman kannattaja, tietenkin. Useimmathan ovat sitä mieltä, että Suomessa tulisi riittää työtä suomalaisille ja suomalaista työtä ja yrittäjyyttä tulee puolustaa. Mutta samalla edellytän itse sitä, että suomalaisen työn on sitten oltava myös laadukasta ja tehokasta. Ja kun se on sitä, se pärjää myös tuikitarpeellisen kilpailun kynsissä!

Protektionismilla emme pitkälle pötki: ensin maksamme kovempia hintoja ja sitten lopulta huomaamme jääneemme kehityksestä jälkeen, kun olemme keskittyneet vain asemiemme keinotekoiseen puolustamiseen, emmekä tekemisen tuottavuudesta huolehtimiseen.

Tähän kilpailun hyvää tekevään puristukseen perustui myös edellisen valtuuston kokouksen jätekuljetusasian kantani. Homma on avattava kilpailulle, koska vääristyneiden markkinoiden kanssa ei pidemmän päälle kunnian kukko laula.

Meidän Lohja -ryhmän edustaja piti kipakan puheenvuoron tästä kattoremppa-asiasta ja painotti juuri tätä avoimen kilpailun ja työvoiman vapaan liikkuvuuden merkitystä. Tuohan on todellisuutta, minä kyllä tunnustan sen, vaikka kipeää tekeekin. Mutta kipein pointti hänen puheessaan oli se, että kun lukion katto viimeksi saneerattiin vuonna 1986 (ei siis niin kovin kauaa sitten!), se tehtiin ihan kotimaisella työvoimalla ja kotimaisen valvonnan alla - ja silti tuli tämmöstä sutta ja sekundaa, mitä nyt taas pitää korjata kalliilla... AUTS.

Toivottavasti katto nyt tällä kertaa saadaan kestävällä tavalla korjattua tässä kamalan kiireisessä aikataulussa. Valmista kun pitäisi olla ennen kuin lukukausi taas ensi elokuussa alkaa!

Pariin aloitteeseen lähdin mukaan


Olin mukana parissa aloitteessa allekirjoittajana: PS-ryhmän Sassin tekemässä karavaaniparkkipaikkaa koskevassa aloitteessa ja Vihreiden ryhmän "Savuton Lohja" aloitteessa. Itse asiassa tuon Vihreiden aloitteen allekirjoittti puolet meidän ps-ryhmästä. Että semmosta yhteistyökykyä :) Asiat edellä, ei tunnuksen väri.


Radiota autossa kuuntelin...


...ja menomatkalla siellä keskusteltiin tästä Alppilan koulun tapauksesta, jossa siis opettaja sai potkut poistettuaan oppilaan voimakeinoin ruokalasta.

Ensi alkuun tapauksen jälkeen omat sympatiani olivat opettajan puolella, mutta koska en tiedä tapauksesta muuta kuin mitä mediassa on ollut, en sitten alkanut edes mitään addressia allekirjoittamaan. En edes osallistunut mihinkään Facebook-keskusteluun tästä. Asioilla kun tuppaa olemaan puolensa ja puolensa, ja joku tässä epäilytti, vaikka samalla potkut tuntuivat jotenkin aivan kohtuuttomalta seuraukselta.

Nyt kun kuuntelin radiokeskustelua ja kun silmiini on osunut esimerkiksi tämä lehtijuttu, olen ihan tyytyväinen, että luotin vaistooni, enkä lähtenyt niittaamaan kantaani noin hatarien tietojen perusteella. Ehkä opettaja hiiltyi liikaa. Tai ehkä tässä jutussa on sittenkin jotain enemmänkin taustalla, tämän jutun mukaan paljonkin enemmän. Netti alkaa nyt täyttyä erinäisistä tarinoista.

En niittaa kantaani vieläkään, jos koskaan, kun en pääse näyttöä tutkimaan. Näytönkin kanssa alkaa jo olla vähän niin ja näin. Mutta sen tiedän, että opettajat ovat kovilla monen räyhääjän kanssa, mutta ei meidän koko nuorisoa pidä leimata "uhoaviksi räkänokiksi".

Paluumatkalla radiosta tuli onneksi vanha kunnon Luontoilta. Aivan upeaa kuunneltavaa. Aina kun kuulen radiosta hyvää asiapuheohjelmaa, iskee kamala ikävä entistä Yle Puhetta. Sitä, mistä tuli historiaa, politiikkaa, kulttuuria ja muuta ASIAA. Eikä siis nykyistä ikuista kiekkokierrosta tai ainaista ampumahiihtoa tai juontajien tyhjää höpinää!

Yle Puhe, tule takaisin!
Kaipaavin terveisin, Pirre

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti