tiistai 14. heinäkuuta 2015

Innovatiivinen tehokkaan hallinnon Suomi

Blogiani pidempään seuranneet tietävät, että minä rakastan Suomea. Olen hyvin tyytyväinen moniin asioihin tässä maassa ja peruspositiivisena persoonana minä ammennan energiaa hyvästä ja käytän sitä energiaa sitten niiden huonompien asioiden korjaamiseen -jos ne ovat korjattavissa ja edes sen väärttejä.

World Economic Forum on taas viime päivinä toitottanut kahden sellaisen tutkimuksensa tuloksia, joissa Suomi on pärjännyt paremmin kuin hyvin: olemme maailman innovatiivisin maa ja meillä on maailman kolmanneksi tehokkain hallinto.

Huh heijaa. Tahdon uskoa tuloksiin. Enkä itse osaisi tutkimusta näistä aiheista tehdä, joten vaikea arvostella, onko "taas väärin mitattu".... :)


Suomi on innovatiivisin

Innovatiisivuusmittauksen tulokset löytyvät tarkemmin tämän linkin takaa. Komeasti Suomi ykkösenä.Meillä on suotuisat edellytykset innovatiivisuudelle, vaikkei Nokian veroisia vetureita olekaan viime vuosina kehitelty. Mutta ei se Nokia tänne sattumalta syntynyt, vaan täällä se voitiin synnyttää. Tasa-arvoisessa Suomessa, jossa insinööri saa esittää ideoitansa ja uskaltaa kritisoida huonoja ideoita, vaikka ne tulisivat kuinka ylhäältä. Toisin on vaikkapa hierarkkisessa Kiinassa.


Suomessa maailman kolmanneksi tehokkain hallinto

Heh, tähän tulokseen tekisi mieli lonkalta sanoa, että väärin mitattu. Tai ihmetellä, että kuinka tehotonta se hallinto sitten muualla enää onkaan... :)

Mutta uskottava se on: suomalainen hallinto on tehokasta. Kolmanneksi tehokkainta maailmassa. Tulokset tarkemmin tästä linkistä.Kyllähän meillä virkakunta tekee oikeasti hyvin ja tarkasti hommia, vaikkei ihan jokainen virka tunnu aina niin tarpeen olevan... Tämä mittaus on enempi valtakunnan tason hallintoa ja lainsäädännöllistä taakkaa mittaava, mutta sanottakoon kuntatasolta sen verran, että olen ainakin Lohjan kaavoituksessa törmännyt monesti hyvin tunnolliseen, harkitsevaan ja aikaansaapaan hallinnointiin. Jarrutus tulee jostain ihan muualta. NIMBY...


* * *

Anteeksi positiivisuuteni, huomenna alan valittaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti