perjantai 13. syyskuuta 2013

Pirre ehdolle europarlamenttiinInfotilaisuus nimityspäätöksen jälkeen 10.9.2013
Tiistaina 10.9.2013 minulla oli ilo ja kunnia - tai sanoisinko jännitys ja kunnia - tulla nimitetyksi Perussuomalaisten EU-vaaliehdokkaaksi. Hakuprosessi oli tiukka, mutta tällä viikolla loppusuoralla asiat etenivät vauhdikkaasti. Sen jälkeen onkin ollut hulinaa sekä ehdokkuuden että normaalien työkiireiden vuoksi. Vasta nyt on aikaa istahtaa alas ja kirjoitella hieman tuumailujani aiheesta."Suomella on paljon etuja puolustettavana EU:ssa"

Ensimmäinen kysymys on tietenkin, että miksi haluan europarlamenttiin. Vastaukseni on, että Suomella on paljon etuja puolustettavana EU:ssa. Sinne tarvitaan päteviä henkilöitä noita etuja - niin Suomen kansalaisten kuin suomalaisen elinkeinoelämän - puolustamaan. Uskon olevani tuollainen pätevä henkilö ja kykyä kehittyä sellaiseksi löytyy. Ei ole ihan sama, ketä Suomen kansa sinne lähettää. Sinne tarvitaan rohkeita ja ahkeria työmyyriä, joita pykälien tulva ja vaikeaselkoiset tekstit eivät nujerra.


Länsi-Uusimaa 12.9.2013
Olen tässä hakuprosessin kuluessa opiskellut EU-asioita ja kyllähän niitä jo opiskeluaikoina tuli tentittyä. Mutta huomasin, että jotkin perusopit ovat jo muuttuneet siitä kun minä näitä EU-asioita oikeustieteellisessä opiskelin jossain vaiheessa opintojani vuosina 1997 - 2001. Työni puolesta eurooppalaisen lainsäädännön kehityksen suuntaan vaikuttaminen on tuttua, vaikka oma työsarkani on enemmän sosiaalipolitiikan ja siten kotimaan kentillä. Joka tapauksessa Brysselissä on tullut käytyä monen monta kertaa ja monimutkaiseen lainsäädäntöprosessiin olen päässyt tutustumaan viime vuosina. Mitään ruusuisia kuvitelmia Brysselin työstä minulla ei ole, joskaan ei mitään kammoakaan. Työtä, ja kovaa sellaista.


"Eurooppa on pelastettava liialta EU:lta"

Mitään ihan valmista eurovaaliohjelmaa tai nippua iskulauseita minulla ei vielä ole, vaikka paljon on pohdittuna eri teemoja. Nimityspäivän aamuna ennen viimeistä haastattelua istuin ajatuksissani ja katselin sadetta. Silloin tuli mieleeni napakka ajatus siitä, että Eurooppa on pelastettava liialta EU:lta. Mitä sitten on liika EU? Se on kaikkea sitä, mikä liittyy liittovaltiokehitykseen (mitä sekin lopulta on?) ja taloudellisiin yhteisvastuisiin niin julkisen sektorin velkojen kuin vaikkapa pankkiunioon liittyvien yhteisvastuuelementtien muodossa. Liikaa EU:ta ovat myös kurkkudirektiivit ja muut "oliiviöljypullohupsutukset", joita direktiivitehdas välillä tuottaa.


Kirjamme "Mistä rahat?" tuli painosta!

Ilo kirjailijan silmälle!
Viikkoni on ollut muutenkin poikkeuksellisen vauhdikas. Uusi kirja, jota olen kirjoittanut, tuli eilen painosta. Vihdoinkin se on valmis! Hyvältä näytti ja kun opusta selailin, ei iskenyt nolo fiilis, vaan olin tyytyväinen jälkeen. Kirjaa voi tilata FINVAlta tästä linkistä ja se on myynnissä myös e-kirjana ainakin Elisan e-kirjakaupassa. Varsinainen julkistamistilaisuus on 24.9.2013.Ensimmäinen vaalitilaisuus oli jo

Ensimmäinen  vaalitilaisuuskin oli jo. Eilen Espoon Perussuomalaiset järjestivät Uudenmaan EU-vaalistartin Leppävaarassa. Pidin siellä elämäni ensimmäisen poliittisen "toripuheen" lavalta. Se meni ihan ok ja tuntui ihan kivalle. Muutenhan olen paljon esiintynyt asiantuntijana työni puolesta ja valtuustossa on tullut pajatettua jo ties mistä. Tästä se lähtee, kasvu tähän rooliin. Hyvät ihmiset, antakaa pliis armoa tässä oppimatkani varrella ;) Tänään tavataan "kampanjaluudaksi" lupautuneen lapsuudenystäväni kanssa ja aletaan terävöittää tätä vaalitouhua.

2 kommenttia:

 1. Onnea ehdokkuudestasi Pirre!

  Mun mielestäni noi vaaliohjelmat ovat yleensä kutakuinkin turhia, sillä päätettäviä asioita tulee politiikassa niin äärestä laitaan, etteivät mitkään ohjelmat tai puolueajattelukaan niitä kuitenkaan kata. Lisäksi ennen duunin alkua annetut "turhat" lupaukset voivat sitoa käsiä liikaakin, ja politiikkaan kuuluvat pakolliset kompromissit sitten vain ärsyttävät. Maailma muuttuu niin nopeasti, että politiikankin pitäisi muuttua ketterämmäksi.

  Vaaliohjelmaa mieluummin äänestän jotakin tolkun ihmistä, joka pystyy tekemään viisaita päätöksiä ja valintoja monenlaisissa asioissa sitoutumatta liikaa johonkin ennalta määrättyyn. Mielestäni sun parasta eurovaaliohjelmaasi ovatkin nuo perustelut sille, miksi haluat EU:lle töihin: "Uskon olevani tuollainen pätevä henkilö ja kykyä kehittyä sellaiseksi löytyy. Sinne tarvitaan rohkeita ja ahkeria työmyyriä, joita pykälien tulva ja vaikeaselkoiset tekstit eivät nujerra."

  Tiedän, että olet juuri tuollainen ja siksi äänestäisin sinua!

  Pirre - ketterän politiikan tekijä! :)
  Tsemppiä,
  Sari

  VastaaPoista
 2. Kiitos onnitteluista ja tsempistä, Sari!
  Tulipa hyvä mieli.

  t. Piritta

  VastaaPoista