keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Turun motarin jumeista tietoa WhatsAppilla

Kuva: Ykköslohja
Uusimmassa Ykköslohjassa on juttua WhatsApp-ryhmästämme, jossa ilmoittelemme toisillemme Turun motarin jumitilanteista. Toimin ryhmän koollekutsujana ja ylläpitäjänä.

Homma sai alkunsa satunnaisesta pienen piirin tekstariviestittelystä ja muutamasta Facebookissa julkaisemastani liikennevaroituksesta. Tekstarit kuitenkin maksavat ja tehokkaasti toimiakseen ne edellyttäisivät lähetyslistojen luomista jokaisen rinkilöisen puhelimeen erikseen. Facebookia taas pitää käydä erikseen kurkkimassa, että onkohan jotain poikkeuksellista meneillään.

WhatsApp toimii eri tavalla. Se on tekstarityylinen viestipalvelu, johon voidaan kuitenkin luoda ryhmiä, joissa kuka vaan ryhmän jäsen voi ilmoittaa kaikille muille ryhmäläisille havaitsemastaa liikenteen jumitilanteesta.

Meitä on nyt "Turun motarin jumit" -ryhmässä lähes 100 jäsentä eli joka aamu ja ilta se noin sadan länsiuusmaalaisen pendelöivän "agentin" joukko on valmiina tuolla varoittamaan perässä tulijoita, jos tie menee jumiin esim. onnettomuuden takia. Parhaimmillaan myöhemmin lähtijät voivat sitten joko siirtää omaa liikenteeseen lähtöään tai koittaa mennä kiertotietä. Homma toimii!

WhatsApp -ryhmiä on olemassa muitakin, etenkin teinien höpöttelyryhmiä. Hyötyryhmistä olen kuullut lintubongareista, jotka ilmoittelevat toisilleen jonkin harvinaisen linnun havaintopaikasta ja jakavat paikan oikeaoppiseen lähestymiseen tarvittavia ohjeita.


Pidän tekniikan kehittymisestä suunnattomasti

Ai että mä pidän uudesta tekniikasta ja sen mahdollistamista käytännön pikku helpotuksista! Tässä yhdistyy vielä se, että me kansalaiset itse voimme auttaa kätevästi toinen toisiamme, eikä tässä tarvita palkata viranomaisia tiedottamaan. Tiedotteitahan tulee toki myös radiosta, mutta aikamoisella viiveellä ja aina se radio ei ole auki. Liikenneviraston ajantasainen liikennetiedottaminen taas on mennyt  ihan huonoksi nettisivustoksi ja sehän ei edes ole tällainen tiedotteita väkisin puhelimiin puskeva palvelu.

Liikenneturvallisuus tietenkin ennen viestintää eli ratin takaa ei viestitellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti