maanantai 11. elokuuta 2014

Kesäkuulumisia

Vielä on lomaa jäljellä... Viimeinen kesälomaviikko lähti käyntiin ja päätin tulla pyörähtämään vähän tänne bloginkin puolelle. Olen pitänyt kesällä varsin kattavasti lomaa ansiotyöstäni, valtakunnan tason ja paikallismedian seuraamisesta sekä sosiaalisesta mediasta. Tärkeimmät - tai ainakin äänekkäimmät - jutut olen silmäillyt ja niitä kovastikin pohtinut.

Venäjän-Ukrainan -tilanne pakotteineen ja Israelin sotaisa tilanne ovat molemmat sellaisia vyyhtejä, että on vaikea selkeästi osoittaa syitä ja syyllisiä. Kantaa tulen ottamaan, mutta puolta en ole pystynyt valitsemaan enkä tulekaan valitsemaan. Rauhan rakentajille toivon viisautta ja kaikille osapuolille malttia. On se nyt *****, että nykymaailmassakin lietsotaan sotaa aina vaan. Hulluus oikein rehottaa.


Touhua on riittänyt

Toimettomana en kuitenkaan ole ollut kesäisen lomailuni aikana. On tullut harrastettua kaikenlaista ja seurusteltua sukulaisten ja ystävien kanssa, ihan Australiaa myöten on vieraita käynyt. Juoksukilometrejä, rautaa ja sivuja on takana kohtuullisesti, kotitöitä olen tehnyt suurella innolla, marjoja on poimittu pakastin täyteen ja sienikausi tekee tuloaan.

Lukemistossa on ollut asiaa, hömppää ja puolihömppää. Tuoksi "puolihömpäksi" lasken esimerkiksi Eeva Joenpellon Lohja-sarjan, jonka aloittelin viime kesänä ja jonka loppusuora aukeaa pian. Asiaa, historiaa ja huvia samoissa kansissa. Lohjan alueita onkin tullut kierrettyä tänä kesänä normaalia enemmän ja olen koittanut katsella näitä nurkkia "turistin silmin". Osasta olen pitänyt todella paljon, osasta en niinkään.


Kohta se alkaa. Ihana arki.

Tällä viikolla on kaupunkisuunnittelulautakunnan vierailu Mikkeliin. Siitä pyörähtää kunnallispolitiikan syksy pikku hiljaa käyntiin.

Nyt pitää kaivaa aivojen sopukoista seuraavan kolumnin sisältö. Sen pitää olla valmis huomenna.

Hyvää loppukesää! 25,1 C oli vielä tänäänkin meidän mittarissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti